Отворени „Дани патријарха Павла” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Отворени „Дани патријарха Павла”
Trenutno na sajtu: 496       |       Podeli:
27.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У манастиру Благовештење у Овчар Бањи, данас на Крстовдан отворена

је шеста по реду манифестација „Дани патријарха Павла“, са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену.

Свечаност је почела Светом литургијом у осам сати, затим су се присутнима обратили председник Организационог одбора манифестације проф. др Драго Милошевић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

„И ове године заједно сабрани отварамо манифестацију на овом светом месту где је Гојко Стојчевић примио монашки постриг и добио име Павле и где је редовно, као Епископ рашко призренски и патријарх српски, долазио до краја овоземаљског живота”, рекао је проф. др Драго Милошевић.

Град Чачак је покровитељ манифестације „Дани патријарха Павла“, а званично ју је отворио градоначелник Тодоровић.

„На велики хришћански празник Крстовдан, окупљамо се већ шесту годину за редом, како бисмо са овог места, из Српске свете горе, поделили идеју заједништва, славили патријарха Павла, угледали се на његова дела, мисли и изговорене речи. Увек би требало да тежимо заједништву, слози, емпатији. Томе нас је учио наш велики патријарх и у његову част ми ћемо наставити, кроз његове Дане, да ширимо љубав, веру и наду”, рекао је Тодоровић.

Традиционалано, представљена је изложба награђених крстова колоније „Крст патријарха Павла“, а прву награду за најбољи крст поделили су Стојан Топаловић из Лучана и Данка Караклајић из Ивањице.

Организатори су најавили да ће средином октобра у Дому културе бити организована промоција часописа и портала манифестације, а почетком новембра завршна свечаност, целовечерњи концерт и беседништво о патријарху Павлу.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dani patrijarha pavla manifestacija grad cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.108.699 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)