Почиње санација и рекултивација несанитарне депоније Стањевине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почиње санација и рекултивација несанитарне депоније Стањевине
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
23.02.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Председник општине Пријепоље, Владимир Бабић, потписао је уговор о санацији

и рекултивацији несанитарне депоније Стањевине, са ужичком фирмом „МПП Јединство ад Севојно“.

Радови вредни скоро 34 милиона динара биће финансирани из локалног буџета. Ову информацију саопштили су медијима, на конференцији за новинаре, два челна човека општине Владимир Бабић и Есад Хоџић.

Санација и рекултивација несанитарне депоније Стањевине подразумева прикупљање и уклањање отпада, потом пресипање земљом, хумусом, озелењавањем целе површине и садњу 350 садница зимзеленог растиња дуж магистралног пута.

Први човек општине, Владимир Бабић, наводи да је депонија, која је у минулим деценијама била ругло Пријепоља, затворена захваљујући разумевању државе и суседних општина, превасходно Прибоја, на чијој депонији се привремено одлаже пријепољско смеће.

"Много времена и енергије је потрошено на смишљање идеја, како и на који начин да се реши проблем депоновања смећа у Пријепољу. Ништа ово, што сада радимо, не би могли учинити без помоћи надлежног министарства и минстарке Ирене Вујовић, која је пружила сву неопходну помоћ и укључила своје сараднике, како би решили овај горући проблем за нас", наводи председник општине Владимир Бабић.

Потписивање уговора: председник општине Пријепоље Владимир Бабић и заменик председника Есад Хоџић. фото: ПП Медиа

Механизација ужичке фирме “МПП Јединство ад Севојно” већ је стигла у Пријепоље и радови крећу у среду. Заменик председника општине Есад Хоџић истиче да је рок за завршетак радова 80 дана. Он наводи, да је на захтев ресорног министарства, извршено мапирање свих дивљих депоније на подручју општине те да је списак прослеђен у Београд.

"Према процени еколога, на подручју Пријепоља налази се око 150 тона отпада смештеног на дивљим депонијама које треба уклонити. Министарство води пројекат, где су од нас тражили ове податке. Дали смо и процењену вредност колико би коштали радови, да би се уклониле све дивље депоније и надамо се подршци и са те стране", истиче Хоџић.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje ugovor sanacija rekultivacija deponija stanjevine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.188.328 посета
Тренутно на сајту: 531 посетилац(a)