Епидемиолошка ситуација коначно повољнија, у Моравичком округу број хоспитализованих у паду 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Епидемиолошка ситуација коначно повољнија, у Моравичком округу број хоспитализованих у паду
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
08.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Епидемиолошка ситуација коначно је почела да се поправља у Чачку и Моравичком округу,
др Михајло Луковић, фото ГЗС

закључак је руководиоца радног тима за праћење ширења вируса корона у Чачку др Михајла Луковића, након одржаног састанка.

„Болест полако улази у фазу када су сви параметри које пратимо у паду, тако је број лежећих пацијената 173, а сетитте се, имали смо 184. Што се тиче процената присуства вируса у популацији, то спорије пада, али такође има тренд пада, а опада и број првих прегледа” - рекао је др Луковић и додао да не може да каже када ћемо ући у потпуно мирну фазу, јер то је континуирана борба, која зависи од свих нас.

Он је такође нагласио да су у овом таласу, у Моравичком округу, од велике помоћи били оспособљени смештајни капацитети у Ивањици.

„Тамо је тренутно смештено 39 пацијената. Да нису тамо, лечили би се у Чачку. Као што нам је ономад помогла Плава хала у атеници, тако нам сада Ивањица помаже да не дође до преоптерећења система” - казао је Луковић.

У Чачку је број вакцинисаних увелико премашио 50 посто и овај град се налази у врху по степену вакцинације у Србији.

На питање како је могућ овако висок број хоспитализованих и смртних исхода, с обзиром на степен имунизације и велики број оних који су прележали ковид, директор Дома здравља у Чачку др Алексадар пајовић одговара да је ово ,,талас невакцинисаних”.

„У Чачку се сваког дана првом дозом вакцинише 60 до 70 грађана, а трећом око 300. Без обзира на висок број вакцинисаних и оних који су стекли природни имунитет, имамо преостали део становништва који није заштићен ни на који начин, и отуда те цифре. Када узмете статистику оних који леже у болници, минималан је број оних који су вакцинисани. Овај талас епидемије је талас невакцинисаних који обољевању” - објашњава др Пајовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovid moravicki cacak radni tim

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.532 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)