Србијашуме од сада енергетско предузеће 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Србијашуме од сада енергетско предузеће
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
10.05.2022 | 0 коментар(а)



Од сада се Јавно предузеће Србијашуме третира као енергетско, имајући у виду значај пелета и брикета

у предстојећој грејној сезони, с обзиром на то да их индивидуални потрошачи све више користе за грејање, поручила је премијерка Ана Брнабић после седнице Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП).

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета на којој је констатовано да је у првом кварталу ове године забележен раст у области индустрије, увоза и извоза, као и да „не постоји ни промил могућности да снабдевање становништва основним животним намирницама буде угрожено“, саопштено је из кабинета премијерке.

„Раст БДП у првом кварталу износио је 4,3 одсто, док је годишња прогноза 4,5 одсто“, речено је на Савету за БДП.

На седници су разматрани најважнији економски показатељи у свим привредним областима.

„Истакнуто је, између осталог, да се пројекти у области линијске инфраструктуре реализују по плану и добром динамиком, у области пољопривреде сетва је окончана на више од 98 одсто површина, примењене су све агротехничке мере и очекује се принос од приближно 3,5 милиона тона жита. Када је реч о залихама пољопривредних производа, Србија их има довољно за своје потребе, док се за поједине културе траже нова тржишта. Забележен је раст у прерађивачкој индустрији, а када је реч о страним директним инвестицијама, њих је за трећину више“, наводи се у саопштењу.

Када је реч о снабдевању електричном енергијом, премијерки је указано на то да је у Јавном предузећу Електропривреда Србије почела ремонтна сезона, а да ће до 1. августа производња угља бити у потпуности стабилизована.

Данас/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SRBIJASUME ENERGETIKA ANA BRNABIC PELET BRIKET

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.169.945 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)