Обрадовић: Спречићемо изборе, Јованов: Бошко би да укине изборе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Обрадовић: Спречићемо изборе, Јованов: Бошко би да укине изборе
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
03.08.2019 | 0 коментар(а)



Спречићемо изборе уколико не буду регуларни и ако власт не прихвати препоруке Стручног тима и захтеве протеста
Бошко Обрадовић, Миленко Јованов, фото: ГЗС

"1 од 5 милиона" - тако је у петак запретио председник Двери Бошко Обрадовић.

Он је поручио да неће ћутке прећи преко непоштених избора и изнео је шта би, по његовом мишљењу, требало да се уради:

- За договор власти и опозиције морају да постоје одређене гаранције и да буде стављен потпис обеју страна на заједнички документ који би настао као резултат преговора. Иначе, власт изабрана на недемократским изборима неће бити легитимна.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже, за "Новости", да не постоји начин да део опозиције са минорном подршком може да спречи одржавање избора:

Такве изјаве су ноторна глупост. Међутим, не сумњам у Обрадовићеву агресивну природу и фашистичке идеје, чија је суштина да се укину избори. Грдно се вара ако мисли да ће те сулуде идеје тек тако да остварује у Србији. Већ ова његова најава је најдиректнији удар на државу и њено устројство. Зато државни органи треба да се позабаве Обрадовићем, ма колико он деловао неурачунљиво.

На најаве спречавања избора у четвртак је реаговао и председник Србије Александар Вучић изјавом да се такав филм неће гледати, да мале странке, које све заједно имају око 10 одсто подршке, зауставе народ да изађе на редовне изборе.

У српску изборну полемику укључио се и заменик помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Метју Палмер. Он је, за "Глас Америке", казао да се САД надају да ће опозиција у Србији одустати од бојкота избора и да ће са представницима власти постићи договор око изборних услова:

- Надамо се да ће две стране моћи да се усагласе и да ће опозиција учествовати у изборном процесу, јер смо их на то константно и охрабривали. Има много питања у вези са равноправним условима, али има и простора за отворени дијалог.

Америчком дипломати, поводом поруке о бојкоту, одговорио је председник ДСС Милош Јовановић:

- Палмеру хвала на бризи, али такве одлуке, какве год биле, наша су унутрашња ствар.

Грађани не верују у бојкот

Две трећине грађана не очекује да ће бити бојкота парламентарних и локалних избора на пролеће. Према истраживању агенције "Фактор плус", тако се изјаснило 74 одсто испитаних. Да ће бојкота бити, сматра 18 одсто њих, док се осам одсто изјаснило да не зна. Да су разговори власти и опозиције о изборним условима покушај опозиције да оправда излазак сматра 36 одсто, да је то жеља власти да избори буду демократски мишљења је 21 одсто, а да је то жеља опозиције да избори фер услове, изјаснило се 16 одсто.

ГЗС/ Вечерње новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OBRADOVIC jovanov izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.427.029 посета
Тренутно на сајту: 536 посетилац(a)