Пијачни дан у Љубићу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Пијачни дан у Љубићу
Trenutno na sajtu: 1147       |       Podeli:
17.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Сточна пијаца у Љубицу код Чачка слови за једну од најјефтинијих у околним градовима. Иако је све поскупело овде су цене већ годинама исте

а продавци кажу да је све мање купаца а самим тим је и теже продати робу.

Иако већ годинама у назад све животне намирнице поскупљују на пијацу у Љубићу према речима трговаца, цене никада нису биле ниже што показује цена кромпира која је најлошија у последњих неколико деценија.

"Бцићу га у Мораву. Замислите када је он сада 15 динара, шта да очекујемо касније", каже продавац кромпира Симо Симовић.
Пијачари су неретко задовољни и ако буду на позитивној нули јер их сваки одлазак на пијац кошта, будући да морају да плате пијачарину.

"Много је 200 динара јер ја још ништа нисам продао. Немам коме", каже незадовољан продавац.

Цена домаћих прасића кретала се од 230 до 20 динара док се цена товних свиња од 100 до 110 килограма кретала од 160 до 180 динара. Целокупна понуда је већ до 06:00 сати била купљена од стране печењара.

Са друге стране житарица је било у обиљу али је продаја ишла доста слабије. За килограм кукуруза морали сте издвојити 20 динара док сте за килограм јечма и пшенице морали да издвојите 25 динара.

За саднице Виламет малине морали сте да издвојите 20 динара, а за саднице Полане  10 динара више.

Јабуке су се кретале од 30 до 35 динара за килограм, а бели лук је имао цену 800 динара за килограм, али сте могли да нађете и по нешто нижој цени.

Куповна моћ грађана опада већ годинама у назад што показује чињеница да је и најјефтинију робу тешко продати.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.998.185 посета
Тренутно на сајту: 1147 посетилац(a)