Поднета тужба против портала Озон прес због обележавања детета старог два дана 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Поднета тужба против портала Озон прес због обележавања детета старог два дана
Trenutno na sajtu: 623       |       Podeli:
08.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Горана Капларевић из Чачка поднела је тужбу Вишем суду у Београд против портала Озон прес због тога што је 12. 01. ове године у тексту

 

 који је емитовао заувек обележио тек рођено дете. Наиме квалификације које су изречене у тексту ,,да је Капларевићка родила ,,Напредну бебу, да је беба рођена у пожаревачком затвору и подругљиво констатујући да је малишану измакао златник који додељује градоначелник Чачка због тога што је рођен у затвору а не у обновљеном чачанском породилишту" дубоко су повредили родитеље и за свагда обележиле дете које је проглашено ,,затворским", тврди мајка .

Поред тога изнете су неистине да се ради о одборници СНС јер је Капларевићка поднела оставку на то место пола године раније , тачније 3.07.2017.

Наравно на све то уследила је салва увреда и коментара које је уредник сајта и емитовао вређајући достојанство мајке и детета у најгорем облику.

Комисија Савета за штампу у којој седи и власник Озона Стојан Марковић као представник Локал прес удружења, због овог чина изрекла је меру кршења Кодекса новинара Србије. То се догодило први и једини пут од како је конституисано ово тело које би требало да води рачуна управо о овим стварима.

Николић; Намерно то раде и спинују, очекујем да прогласе да су нестали

,,Несхватљиво је да неко ко треба да суди да ли је кршен кодекс - гази кодекс и то на најгори могући начин. Стојан Марковић је најбљи пример како се злоупотребљава рад ове институције и медија. Скарадни текст је само део нечасног понашања једног медија који се усуди да обележи бебицу  тек стиглу на свет. Нема оправдања. Тачно је да је мајка била на издржавању казне коју је добила за нешто што је учинила, али то не даје право неком да манипулише са тим, ваљда је суд рекао своје, и на крају шта је дете криво, хвала богу да се родило, или то можда није смело зато што је мајка демократа или напредњак?! Коме је то толико важно? Међутим изложити бебу медијском масакру  може само неко ко нема грама савести и одговорности. Шта треба да очекују људи ако је неко ово спреман да учини детету? Тражио сам да се Комисија Савета за штампу изјасни због бебе, јер у овој земљи многи скоче када се повреди куче или мачка, а овде многи одједном ћуте и праве се да не виде, све ми се чини из страха да не буду мете медијских спинова што је страшно. Они већ годину дана се спинују вести у најгорем смислу покушавајући да испадну жртве ако их неко нагази или им не заврши ,,посао". Неби ме изненадило да Стојан Марковић прогласи за себе да је нестао јер се ових дана баш ижалио у свом медију како неко , замислите, прави кампању против њега?! Да пукнеш од смеха! Ето докле смо сигли у медијском лудилу које намерно производе неки људи, а убеђен сам, само због свог личног ситног интереса" казао је Гвозден Николић председник Удружења медија и медијских радника који је тражио од Савета за штампу да се изјасни у случају  повређивања права детета.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.218.232 посета
Тренутно на сајту: 623 посетилац(a)