Деоница "Милоша Великог" од Сурчина до Обреновца се отвара 19. децембра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Деоница "Милоша Великог" од Сурчина до Обреновца се отвара 19. децембра
Trenutno na sajtu: 590       |       Podeli:
24.11.2019 | 0 коментар(а)



Почетна деоница ауто-пута "Милош Велики", од Сурчина до Обреновца, која би требало да буде отворена за саобраћај 19. децембра,
Фото: РИНА

биће бесплатна за возаче. Иако је по главном пројекту планирана изградња наплатне станице код Сурчина, он је измењен и рампа је на папиру "уклоњена".

Дужина ове трасе, од Обилазнице око Београда, код Сурчинске петље, до Обреновца је 17,6 километара, а за "Путеве Србије" она ће имати третман као и ауто-пут кроз Београд, на којем се вожња не наплаћује.

По главном пројекту није било планирано ниједно укључење између две општине, али је на инсистирање локалне самоуправе ипак одлучено да се Сурчинци повежу са новом соабраћајницом. У "Путевима" кажу да је у току убрзана израда Планске документације за изградњу прикључка на ауто-пут из места Јаковo.

Стеван Шуша, председник општине Сурчин, за "Новости" каже да је приступна саобраћајница тек у плановима и да се очекује да би њена изградња могла почети у фебруару или марту следеће године.

- Надамо се да ће изградња почети у исто време када и део пута који повезује Нови Београд са ауто-путем "Милош Велики" - каже Шуша. - То је око десет километара пута, од укључења на пут Сурчин - Јаково. Углавном је у питању земљиште ПКБ, али има и приватних поседа и предстоји и експропријација. Најлакше би било да је паралелно са изградњом деонице ауто-пута од Сурчина до Обреновца, урађен и овај пут ка Јакову, али, нажалост, нисмо успели то раније да издејствујемо. Пет година се боримо за прикључак.

Шуша много очекује од повезивања овог села са главном саобраћајницом. Битно нам је да око 50.000 становника Доњег Срема добије добру везу са Београдом - објашњава први човек Сурчина. - Мештани Петровчића, као и Купинова, Деча и Карловчића, који су, иначе, у општини Пећинци, сви пролазе кроз Сурчин и ствара се велика гужва, али и загађење. Изградњом везе у Јакову, биће растерећен пут кроз Сурчин, јер ће мештани околних села бирати бржу везу преко ауто-пута. Нарочито је важно и то што ће вожња бити бесплатна.  

Пет рампи

На ауто-путу "Милош Велики", од Београда до Чачка, после отварања ове деонице, наплата путарине ће функционисати на исти начин, односно у затвореном систему наплате путарине по пређеном километру - наводе у "Путевима". У затвореном систему је пет рампи, и то чеона Обреновац и бочне Уб, Лајковац, Љиг и Таково, као и чеона станица Прељина.

 

До Чачка 120 километара

Најзначајнији  објекти на деоници Сурчин - Обреновац су мост преко Саве код Барича, као и две петље, на почетку и на крају трасе. Са завршетком ових радова, дужина ауто-пута од Београда до Чачка ће бити 120 километара.

Вредност пројекта деонице Сурчин - Обреновац је 208 милиона евра, а главни извођач је кинеска компанија CCCC, China Communications Construction Company.

ГЗС/ Вечерње новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


autoput deonica otvaranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.990 посета
Тренутно на сајту: 591 посетилац(a)