Сахрањен Милан Глишовић, доајен српског новинарства 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Сахрањен Милан Глишовић, доајен српског новинарства
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
09.04.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Милан Глишовић, доајен и велико име српског новинарства,

оснивач и вишегодишњи уредник Дописништва Радио телевизије Србије у Краљеву, сахрањен је данас на Старом краљевачком гробљу.

Плодоносну новинарску каријеру започео је у Ибарским новостима и Радио Краљеву. На Радио Краљеву уређивао је и водио веома слушану и популарну емисију ,,Селима у походе“, а гледаоци из Србије и бивших југословенских република памтиће га као дописника Телевизије Београд, касније Радио телевизије Србије, не само по извештајима и репортажама из бившег краљевачког региона, већ по причама о успешним Србима широм света и телевизијским прилозима из Словеније, Француске, Израела и других земаља.

Добитник је бројних новинарских и друштвених признања међу којима: „Златног микрофона“, „Награде за животно дело“ Удружења новинара Југославије, награде „Светозар Марковић“ Удружења новинара Србије, награде РТС-а и Октобарске награде града Краљева.

Оснивач је традиционалне културне и туристичке манифестације „Дани јоргована“ и дугогодишњи председник Друштва француско-српског пријатељства „Јелена Анжујска.“

Милан Глишовић је рођен у Бресници код Чачка 1938. године а цео радни век и највећи део живота провео је у Краљеву.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SAHRANJEN MILAN GLISOVIC NOVINAR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.292.281 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)