Масовно тестирање и у Горњем Милановцу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Масовно тестирање и у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
11.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Горњем Милановцу почело се са обимнијим тестирањем на вирус Ковид 19.

У току јучерашњег дана тестирано је 34 особе, а надлежни очекују пораст броја заражених.

„У протекла 24 сата немамо новозаражених, тако да је број потврђених случајева и даље 8. Резултати тестирања која су обављена пре два дана нису стигли, тако да те резултате још увек чекамо”, рекао је Ковачевић.

Према извештају, сва лица која се налазе у самоизолацији понашају се дисциплиновано и поштују мере изолације. Командант Штаба за ванредне ситуације, Дејан Ковачевић, позвао је суграђане да одржавају дистанцу и придржавају се свих прописаних мера до краја ове епидемије.

„Оно што је битно да се напомене јесте да смо у току јучерашњег дана пре полицијског часа, имали огромне гужве овде у Горњем Милановцу, и ми смо са свим инспекцијским службама и полицијском управом цео дан апеловали да људи испред банака и продавница одржавају одстојање. Има доста неодговорног понашања и ја још једном апелујем на све грађане да поштују мере. Овај шездесеточасовни полицијски час ће сигурно имати ефекта у неким наредним данима, јер ако сад, у овим најкритичнијим данима, не пресечемо ширење вируса, бићемо у великом проблему”, истакао је Ковачевић.

По савету кинеских стручњака, усвојен је нови алгоритам поступања и свако код кога се установи вирус Ковид 19, треба да се лечи у Ковид болницама. Мере кућног лечења за потврђене случајеве су укинуте.

Иначе, у протекла 24 сата једно лице прекршило је меру забране кретања у току полицијског часа.

„Нажалост, поново смо имали једно кршења мере полицијског часа и то од лица старијег од 65 година. И да буде зло веће, то лице је већ кажњавано два или три пута”, рекао је Ковачевић, додавши да ће ово лице одговарати код судије за прекршаје и надлежних државних органа који ће спровести даљи поступак.

Командант штаба прокоментарисао је и обуставу производње у компанији Металац.

„Компанија “Металац” је, као што знате, једна друштвено одговорна компанија и ја сам свакодневно у контакту са руководством ове компаније, као и са свим осталим правним субјектима овде у Горњем Милановцу. Они су донели одлуку да обуставе производњу на две недеље, јер им то обим посла дозвољава, а и како би помогли читавој заједници у овој ситуацији, с обзиром на то да запошљавају највише радника на територији наше Општине Горњи Милановац”, изјавио је Ковачевић, уз образложење да нико од радника неће остати без посла.

Још једном подсећамо грађане, сви пацијенти који осећају тегобе, попут сувог кашља и повишене температуре , треба одмах да се јаве у Пријемну амбуланту Дома здравља, која је отворена од 7-22 сата, док су бројеви телефона на које пацијенти могу добити неопходне информације доступни 24 сата.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MASOVNO TESTIRANJE GORNJI MILANOVAC KOVID 19 DEJAN KOVACEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.768.147 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)