Вучић: Србија показала јединство, никад више нећу говорити пред оволико људи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић: Србија показала јединство, никад више нећу говорити пред оволико људи
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
19.04.2019 | 0 коментар(а)



Без вас оволико не бих могао пред председника Кине, Русије, али и немачке канцеларке Ангеле Меркел и француског

председника Емануела Макрона.

Ово је вечерас на митингу у оквиру кампање „Будућност Србије“ у Београду поручио председник Србије Александар Вучић.

Никада више нећу говорити пред овако великим бројем људи, бескрајно вам хвала на подрши, рекао је Вучић.

Вучић је обећао да о својим политичким противницима неће рећи ниједну једину реч, већ да жели да говори о будућности Србије.

У колико год држава да живимо нико не може да разбије јединствено српског националног корпуса, истакао је Вучић и навео да Срби тиме никога не угрожавају и поштују суверенитет других земаља.

Наводећи пример Немачке за коју је рекао да је, чувајући свој језик и културу успела да остане снажна и да данас води Европу, Вучић је рекао да жели да се направи јединствени српски буквар за српску децу ма где да живе. Хоћемо да већ 1. септембра имамо 10.000 дигиталних учионица и да наша деца буду једнако успешна као и деца из Западне Европе и Израела, рекао је Вучић и позвао грађане да се поносе војницима који су бранили караулу Кошаре.

Желим да у 21. веку немамо ниједан рат, да пробамо да такву политику направимо. Као што смо некада успешно ратовали, да још успешније радимо, рекао је Вучић. Додао је да је добио писмо из компаније Фолксваген у коме пише да је Србија „још у игри“ у одлучивању у којој земљи ће градити фабрику.

„Нећу попустити Албанцима да би повукли таксе“

Он је изјавио да неће учинити ништа поводом захтева да попусти Албанцима како би повукли таксе на робу из Србије и да је „образ најскупља ствар на свету“, те да нико не покушава да укаља образ Србији.

Вучић је казао да је власт у Београду тражила компромис са Албанцима, да је молила за компромис, а да су „они гледали на сваки начин да понизе Србију“.

Рекао је да су данас окупљени показали да је, у ма колико држава живе, „српски национални корпус“ јединствен и да поштују територијални интегритет свакога у региону, али да Срби имају право да се зову Србима. Пре него што је почео да говори Вучић је позвао 27 момака који су пешке дошли са Косова да му се придруже на бини и рекао да је на митинг само са Косова дошло 7.500 људи.

Вучић је изјавио да не пристаје на ултиматуме, али да није за сукобе са онима којих има мање, већ да сматра да ствар треба решавати на изборима.

Он је рекао да власт мора да брине и о онима који мисле другачије и да им треба одговорити пристојно.

Председник Србије је истакао да власт мора да брине и о „новинарима, за које мислите да не раде посао како треба“ и да и њих власт и њене присталице треба да пусте да раде и да им одговоре на пристојан начин.

Вучић је рекао да и политичким противницима треба лепо одговорити, осим ако крену у насиље, када им треба одговорити снажно. На крају митинга Оливер Мандић отпевао је песму коју је, како је речено, специјално компоновао за ову прилику.

ГЗС/ ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic govor miting beograd

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.209.893 посета
Тренутно на сајту: 542 посетилац(a)