Kреативне учитељице из Пожеге, сваки дан се договарају у којој боји ће доћи на наставу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Kреативне учитељице из Пожеге, сваки дан се договарају у којој боји ће доћи на наставу
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
29.05.2021 | 0 коментар(а)



Пожега - Кажу да се посао и задовољство не мешају, међутим ОШ „Емилија Остојић” из Пожеге



разбија те предрасуде. Наиме, учитељице ове школе пронашле су начин да време проведено у школи учине занимљивијим, и показале су како могу да се униформишу и без званичне одлуке Министарства. Ове учитељице свакога дана облаче се у исту боју, у ону коју претходног дана договоре.

„Прича је кренула спонтано, неколико колегиница је дошло на посао одевено у исту боју и сигурно нам је идеја да би могли да пробамо како би то изгледало да имамо униформе и да заисто будемо одевени у исту боју. Тако смо кренули да се договарамо и то траје до дана данашњег", рекла је за РИНУ учитељица Наташа Радосављевић.

Заједништво је особина која их карактерише, а потом и жеља да деци из ове основне школе улепшају дан и покажу да је другарство оно најважније што ће из школе у живот понети.

„Већину свог времена ми смо заједно и договарамо се, мислим да из тога проистиче сјајан колектив. Игранке које правимо дају ми снагу да имам полет, тако да бескрајно уживамо, и када нас питају до када ћете то тако ми се нашалимо па кажемо док не добијемо униформе", каже Наташа.

Међутим, међу учитељицама је и један учитељ који је прихватио ову игру и без обзира на предложену боју или дезен у свему овоме здушно учествује.

„Решио сам мало да се уклопим са колегиницама и у почетку ми је било мало необично али сам се навикао и имам искуства у униформама и договарамо се, а већ сутра не знам шта ће бити", каже учитељ Александар Павловић.

Најозбиљнији коментатори свакако су ученици који не само да су запазили ове промене већ су покушали да самоиницијативно прате своје учитељице.

„Понекад отворимо кладионицу и покушавамо да погодимо коју ће боју да обуку за следећи дан, пуно пута смо погађали. Доста нас је изненадило када смо први пут видели, али касније смо почели да их копирамо и да тражимо детаље које би могли и ми да обучемо", казали су основци.

Колективни дух, игра или неки би рекли помодарство, али како год учитељице из ОШ „Емилија Остојић” урадиле су нешто ново и необично а деца су то прихватила са радошћу.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.864.922 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)