Градски челници обишли Горичане, Слатину и Заблаће 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Градски челници обишли Горичане, Слатину и Заблаће
Trenutno na sajtu: 275       |       Podeli:
07.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Градоначелник Чачка Милун Тодоровић са својим сарадницима обишао је цркву у Горичанима,
Фото: ГЗС

фудбалско игралиште у Слатини и Мршинцима, као и Дом културе у Заблаћу и место где је планаирана изградња вртића у овом селу.

Косачица донација Фудбалском клубу "Слатина", фото: ГЗС

Након обиласка горичанске цркве, градски челници су обишли фудбалско игралиште у Слатини где је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка уручио кључ од косачицеМилошу Урошевићу председнику ФК „Слатина“ коју је град донирао.

 Градски челници обишли Слатину, фото: ГЗС

„У име града Чачка, за будућност наше деце у Слатини, Мршинацима, Липници, Заблаћу и осталим селима донирали смо косачицу ФК „Слатина“ за одржавање игралишта, да деца буду добри ђаци и добри спортисти. На јесен или на пролеће градиће се артерски бунар, да решимо проблем будућим генерацијама, да видимо рачуна о деци како би млади остали на селу, да знају да ће им  услови  бити исти као што су и деци  у граду“, казао је Тодоровић.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка и Драган Штављанин, председник надзорног одбора ФК „Слатина“, фото: ГЗС

Драган Штављанин, председник надзорног одбора ФК „Слатина“ је рекао да донација у виду косачице у вредности од 5 хиљада еура,  није дошла у овај крај последње три деценије. Према његовим речима овако велику помоћ  фудбалском клубу не памте ни старији мештани ових села.

Планирана изградња вртића у Заблаћу, фото: ГЗС

Након Слатине, градски челници су обишли Заблаће и место где је планирана изградња вртића.

Сузана Симеуновић, директорка ПУ „Моје Детињатво“, фото: ГЗС

„Ово подручје обухвата велики број породица из околних села која гравитирају ка Заблаћу, те се показало као право решење да се овде гради вртић. Важно је истаћи да ће објекат бити по свим стандардима од гардеробе, санитарног простора и дечије собе, која ће бити 56м квадратних.

Оно што нам је било јако важно јесте да решимо још један проблем који смо имали током овог периода, то је да је на овом потезу само у Слатини имате могућност да деца од две до три године буду у јасленој групи и тек неки већи обухват децом на овом узрасту је од треће године, тако да ћемо са изградњом вртића у Заблаћу практично решити проблем и деце јасленог узраста од једне године где ће нови објекат бити са шест вртићских група,  две су јаслене и четиро од три до шест и по година“, рекла је Сузана Симеуновић, директорка ПУ „Моје Детињатво“.

Мирчета Лечић, председник савета МЗ Заблаће, фото:ГЗС

Према речима Мирчете Лечића, председника савета МЗ Заблаће вишегоишња жеља мештана, али и осталих која гравитирају ка овом селу јесте да се овде гради вртић.

„Сад смо дошли до реализације, односно, до почетка безмало градње дечијег вртића који ће свима нама много значити. Заблаће је таква средина где има доста младих људи који су остали да живе у селу и да се баве углавном пољопривредном производњом, што се и види у школи по броју деце, сви су разреди значајно попуњени и вртић ће бити сигурно у пуном капацитету“, закључио је Лечић.

                                                                                            

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORICANI SLATINA ZABLACE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.931 посета
Тренутно на сајту: 276 посетилац(a)