У представи „Бедеми ћирилице“ игра глумац из Тополе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У представи „Бедеми ћирилице“ игра глумац из Тополе
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
09.06.2019 | 0 коментар(а)



Крагујевац, Топола – У среду 12. јуна са почетком у 20 сати на сцени Књажевско-српског театра у Крагујевцу, биће изведена премијера

позоришне представе „Бедеми ћирилице“ са благословом Његовог Преосвештенства владике шумадијског Господина Јована.

Текст за представу  је писао Владимир Ђорђевић, режија Милић Јовановић глумац Књажевско-српског театра. У представи игра Александар Јеленић из Тополе  и Предраг Јовановић.

Бедеми ћирилице говоре о животу и раду Свете браће Ћирила и Методија, о њиховој борби и људској драми на путу ка писмености, просвећености, одуховљености и језику и писму које оплемењује народ словенски. Ово је песма али и плач о градњи бедема, на којима је узрасло писмо, које вековима напаја наше постојање.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predstava glumac topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.482.068 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)