Ковачевић: Пољопривреда је развојна шанса општине Горњи Милановац 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ковачевић: Пољопривреда је развојна шанса општине Горњи Милановац
Trenutno na sajtu: 751       |       Podeli:
21.06.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник ОО СНС и председник општине Дејан Ковачевић у свом саопштењу достављеном медијима

осврнуо се на узлазну путању пољопривреде у општини Горњи Милановац – од минималних субвенција до 50 милиона динара и добијања признања као најуспешније општине у подстицању руралног развоја. У саопштењу се каже:

„Када је Српска напредна странка преузела одговорност за вршење власти у општини Горњи Милановац, једна од првих мера била је – субвенције у пољопривреди и повећање обима пољопривредне производње на територији општине. Оно што је најзначајније у том домену, јесте да смо 2016. године формирали Канцеларију за пољопривреду, са стручним људима који су дужни да помогну свим нашим пољопривредним произвођачима, како при остваривању општинских и републичких субвенција, тако и за сваки вид едукације и помоћи пољопривредним произвођачима, како би пољопривредну производњу подигли на виши ниво”.

Ковачевић истиче да да је од 2013. године, откада СНС партиципира у власти у Горњем Милановцу, прво као мањински коалициони партнер, а сада и када је преузела сву одговорност, а према његовим речима, један од кључних циљева био равномеран развој општине.

„Те 2013. године практично нисмо ни имали буџет за пољопривреду и на иницијативу Српске напредне странке смо дошли до тога да тај буџет крене са скромним средствима од 7, 15, 20 милиона, тако да је 2016. године, када смо ми преузели одговорност за вршење власти, он био 20 милиона динара. Одмах после избора и конституисања нове већине у општини Горњи Милановац, 12. маја 2016. године, ребалансом буџета определили смо додатних 15 милиона динара за субвенције у пољопривреди и те године изашли на, до тада рекордних, 35 милиона динара. Оно што смо планирали буџетом за 2017. годину јесте 40 милиона динара за субвенције у пољопривредној производњи, а већ 2018. године тај износ је био много већи и сада износи 50 милиона динара. За целокупан план развоја пољопривреде и за новац који одвајамо за субвенције, добили смо значајну награду Новосадског сајма као најуспешнија општина у подстицању руралног развоја. За наредни период имамо амбициозне планове, 2019. смо почели расподелом субвенција за 130 пољопривредних произвођача, за шта смо одвојили око 10 милиона динара. Такође, за ове три године, успели смо да повећамо број грла за 30 посто. Оснивањем земљорадничких задруга, које су сада у експанзији, сви који су поднели захтеве за донације државе добили су по 50 хиљада евра бесповратних средстава. Желим да се што више удружујемо, јер када имамо стабилну производњу, када имамо количине које можемо да понудимо тржишту, имаћемо боље услове и бољу цену. Успели смо да постигнемо једну синхронизацију и склад са пољопривредним произвођачима, на тај начин да сваке године могу да очекују субвенције када је у питању противградна заштита, наводњавање, осигуравање усева и плодова и набавка квалитетних грла стоке. Пољопривредни произвођачи унапред могу да планирају своју производњу, јер када имате стабилног партнера, као што је општина Горњи Милановац, ви можете да планирате проширење и засад воћа и поврћа и сточног фонда“, рекао је Ковачевић.

Према његовим речима, општини Горњи Милановац највећа награда и ветар у леђа то што су пољопривредни произвођачи препознали општину као сигурног партнера, а локално руководство ће се у будућности трудити да субвенције пољопривредним произвођачима буду још веће.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.030.174 посета
Тренутно на сајту: 751 посетилац(a)