За капиталне инвестиције у Прибоју 40 милиона евра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За капиталне инвестиције у Прибоју 40 милиона евра
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
14.12.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Без обзира на епидемију корона вируса и последице које са собом носи, по реализацији

значајних пројекта, година на измаку у општини Прибој била је најбоља у последњој деценији, рекао је на седници Општинског већа председник општине Лазар Рвовић. Према плановима за наредну годину, у буџету али и кроз бројнепројекте, биће опредељено преко 40 милиона евра за капиталне инвестиције, које су или започете или се њихова реализација очекује у наредној години.

Само у општинском буџету за 2021. годину, за капиталне инвестиције планирана су 383.810.000,00 динара или 27,8 одсто укупног буџета, рекао је заменик председника општине Прибој Саша Василоћ.

Тренутно је у техничкој контроли код Канцеларије за управљање јавним улагањима пројекат реконструкције прибојске Гимназије, а ових дана приводи се крају и пројекат базена у комплексу школа у Новом Прибоју. Очекује се и да прође пројекат енергетске ефекасности ОШ „Никола Тесла" у Прибојској Бањи вредан близу 14,5 милиона динара, а ради се и документација за ОШ „Вук Караџић".

Заменик председника општине Прибој Саша Василић, фото: ОУ Прибој

Било је и пројеката који су каснили,због објективних околности,али је сада њихова реализација извесна,као што је у питању реконструкција школе у Бучју,односно изградња Школе у природи у вредности од 32 милиона динара (без ПДВ),а уговор са извођачем ових дана потписан је у Министарству привреде.

Један од пројеката је и реконструкција градске пијаце у Старом Прибоју у вредности од 15 млиона динара, у старом граду је тренутно у току реконструкција зграде Дома културе, и доста инвестиција на путној и комуналној инфраструктури, а све у контексту скорог почетка рада хотела са четири звездице „Терме 36.6" .

Један од капиталних пројекта је свакако и започета изградња градске топлане на биомасу, а очекује се и замена топловода и подстаница. Радови се одвијају планираном динамиком, а само овај пројекат је вредан око седам милиона евра.

Упоредо са набројаним пројектима, ради се и техничка докуменатција за нове инвестиције, које свакако имају капиталан значај за овај град, као што је, у првом реду, реконструкција Болнице и Дома здравља. Значајан пројекат је и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, који се већ налази у техничкој контроли, уз регулисање градске канализације и изградњу примарног колектора, а вредност ове инвестиције мери се, такође милионима евра.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj gradnja investicije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.467.789 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)