Рудник добија визиторски центар 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Рудник добија визиторски центар
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
04.09.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас је потписао

уговор са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, за доделу средстава за пројекат „Визиторски центар Рудник- центар развоја туризма рудничког краја“. Министарство трговине, турзима и телекомуникација определило је средства у износу од 10 милиона динара за планирану изградњу визиторског центра. Ове године, финансира се прва фаза изградње Центра.


Визиторски центар Рудник замишљен је као вишенаменски – информативни, угоститељски, трговинско-пословни објекат. Био би средиште окупљања и повезивања појединачних иницијатива и организације и продаје тура и пакета различитих активности (шетње, планинарење, бициклизам, најам или куповина опреме за активности). Такође, унапредила би се инфраструктура подручја и добили би се смештајни капацитети који одговарају и захтевнијим туристима.

 Поред смештајних капацитета, визиторски центар на ће располагању имати и мултифункционалну салу која се може издавати у закуп за различите врсте догађаја (конгресни туризам, организација семинара, обука, конференција...). Такође, у склопу објекта планира се сувенирница, где ће бити излагани и продавани аутентични производи рудничког краја, као и пословно-угоститељски објекат (подрум пића или ресторан).

Визиторски центар Рудник на више начина допринео би развоју не само туризма у рудничком крају, већ целокупном развоју локалног подручја, повезујући различите делатности и потенцијале овог краја.



ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Rudnik Gornji Milanovac vizitorski centar Rasim Lajijic Dejan Kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.400 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)