Лечење о трошку Фонда РФЗО у 20 држава Европе 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Лечење о трошку Фонда РФЗО у 20 држава Европе
Trenutno na sajtu: 229       |       Podeli:
06.07.2019 | 0 коментар(а)



Грађани Србије са овереним здравственим књижицама имају могућност да, приликом туристичког

боравка у 20 европских држава имају право на лечење о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО), међу којима није и Грчка.

Из РФЗО кажу да приликом приватног боравка у иностранству осигураници имају право на лечење о трошку Фонда само у случају хитне медицинске помоћи "како би се отклонила непосредна опасност по живот и здравље".

Републички фонд за здравствено осигурање има склопљене међудржавне уговоре са Аустријом, Белгијом, БиХ, Бугарском, Великом Британијом, Италијом, Луксембургом, Мађарском, Северном Македонијом, Немачком, Пољском, Румунијом, Словачком, Француском, Холандијом, Хрватском, Црном Гором, Чешком, Словенијом, Турском.

Приликом одласка у те земље неопходно је да осигураници прибаве двојезични образац - поврду, која се издаје у филијалама РФЗО на основу налаза и мишљења Лекарске комисије да осигураник не болује, односно да није боловало од акутних или хроничних болести у последњих 12 месеци.

Најчешћа дестинација српских туриста током лета је Грчка са којом РФЗО нема потписан међународни споразум.
Путно осигурање у том случају може се купити код било које осигуравајуће куће, али и у филијалама РФЗО.

Путна полиса РФЗО омогућава осигуранику да се у случају потребе обрати најближој здравственој установи у месту у коме се затекне ван земље.

Из РФЗО напомињу да ће трошак у свакој здравственој установи у иностранству бити рефундиран, уз рачун и медицински документ.

Рок за исплату је 14 дана.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rfzo lecenje inostranstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.177.645 посета
Тренутно на сајту: 230 посетилац(a)