ЕУ, САД за поделу КиМ, споразум 12. јуна у Вашингтону 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ЕУ, САД за поделу КиМ, споразум 12. јуна у Вашингтону
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
23.02.2019 | 0 коментар(а)



Берлин - ЕУ и САД спремне су да прихвате размену територија између Србије и Косова, пише

немачки дневник "Франкфуртер рундшау".

Како наводи лист, у Вашингтону би 12. јуна требало да буде потписан споразум о промени границе који би ступио на снагу шест месеци касније.

Лист констатује да расте притисак на Приштину и Београд да се договоре, али и да расте опасност од промене граница на Балкану. Наводно је процурио документ у 17 тачака, како тврди немачки, лист и садржи  следеће:

“Повлачење нове границе између Албанаца и Срба на северу Косова и припајање Косову неколико села из Србије претежно насељених Албанцима. Град Косовска Митровица добио би посебан статус, а за водоснабдевање кључно језеро Газиводе и рудник Трепча били би приватизовани на 99 година и подељени међу сталним чланицама Савета безбедности УН. Ауто-пут кроз Србију на коридору 10 био би под међународном заштитом”, између осталог се наводи у документу који је наводно процурио, а преноси немачки Франкфуртер рундшау.

ГЗС/ Танјуг, Прва




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


еу косово споразум

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.887 посета
Тренутно на сајту: 378 посетилац(a)