Кон: Епидемија на врхунцу, контакти неприхватљиви 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Кон: Епидемија на врхунцу, контакти неприхватљиви
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
10.04.2020 | 0 коментар(а)



Србија улази у шесту недељу епидемије корона вируса када је епидемиолошка крива у максимуму,

каже епидемиолог Предраг Кон и напомиње да би потпуна забрана кретања спречила да вирус у наредном периоду уђе у неку осетљиву популацију и доведе до експлозије оболелих што би, како је упозорио, упропастило све што је до сада урађено у сузбијању епидемије у нашој земљи.

Кон је казао да су у наредном перидоу могућности двојаке: да вирус уђе у неку осетљиву популацију и доведе до експлозије оболелих и да се вратимо уназад и упропастимо све што смо урадили, а друга да је да се збране контакти.

„Циљ забране је да се стигне до свести људи да су контакти неприхватљиви у овом тренутку’’, подвукао је Кон.

Навео је да су у време празника контакти међу људима чешћи и да је то најосетљивији период када се, каже, ломи да ли ћемо успети да потиснемо вирус који има снагу и активност само онда када има много заражених.

Како је објаснио, постоји критична маса када се вирус покреће и може поново да добије способност и изазива обољевања.

„Ми јесмо добро и даље, имамо мало повећање у односу на јуче, али још увек имамо заравњење, немао скок и то је огромна ствар, али налазимо се у максимиму и требало би тако да наставимо’’, навео је Кон.

Додао је да има подршку колега епидемиолога у ставу да је забрана контаката апсолутно најбоља мера.

Он је казао ће верници овај викенд славити Ускрс у посебним условима, али да сви грађани треба да схвате да се мерама штити живот и да је то једини разлог због чега се од грађана тражи да их поштују.

„Мере су некад једини начин. Ако видите да неко не слуша, а онда схватите да је боље да га заштитите иако не слуша него да га пустите да уништи самог себе. Мислим да је то рационално размишљање које доминира у свима нама’’, рекао је Кон.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KON NEPRIHVATLJIVI KONTAKTI EPIDEMIJA VIRUS KORONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.720 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)