Емилија Деспотов из Мокрина, победница 42. Лимских вечери дечје поезије 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Емилија Деспотов из Мокрина, победница 42. Лимских вечери дечје поезије
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
24.10.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Емилија Деспотов, ученица седмог разреда ОШ „Васа Стајић" из Мокрина, са песмом

„Бојим се...”, победник је 42. Лимских вечери дечје поезије, које су у организацији Дома културе „Пиво Караматијевић", уз подршку општине Прибој и под покровитељством Министарства културе Републике Србије, одржане у Прибоју 23. октобра 2020. године.

 Емилија Деспотов

Жири у саставу Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Јадранка Ђерковић прочитао је укупно, на конкурс приспелих, 506 радова ученика од петог до осмог разреда из Србије и Црне Горе и одабрао најбоље.

Друго место припало је младој песникињи из Прибоја, Анеси Рустемовић, ученици осмог разреда ОШ „Вук Караџић”, за песму „Једном кад попијем песму”.

Анеса Рустемовић

Жири је доделио две равноправне треће награде - Неђељку Тујковићу, девети разред, ОШ "Никола Ђурковић" Радановићи (песма Урнебесна љубав) и Даници Радосављевић,седми разред ОШ "Ђура Јакшић" из Јелашнице (песма Да ли ми верујете).

Најмаштовитију песму, по оцени жирија, написала је Николина Николић, осми разред, ОШ "Народни херој Саво Илић" Котор (песма Весела бура), а награда за најведрију песму отишла је у Пљевља, Душици Потпари, ученици осмог разреда, ОШ "Салко Аљковић" (песма Пут ка срећи).

На завршном програму 42. ЛВДП, као гост песник, наступио је Јово Чулић, дечји песник из Бањалуке, учесник многобројних културних манифестација за децу.

Музички гост на овом песничком фестивалу била је Ена Гогић из Кикинде, која, иако има само 11 година, наступа већ шест година, и већ има победе на престижним интернационалним фестивалима у Новом Саду, Пожеги и Пољској.

Лимске вечери дечје поезије традиционално се одржавају са првим данима пролећа, крајем марта, али је то ове године померено за јесен, због пандемије корона вируса. Финално вече организовано је уз стриктну примену свих епидемиолошких мера.

Другог дана манифестације, 24. октобра, организован је књижевни сусрет финалиста 42. ЛВДП са ученицима ОШ "Бранко Радичевић" у Прибоју.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj limske veceri decje poezije finale pobednici emilija despotov

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.915 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)