Дарко Глишић председник Извршног одбора СНС: Вучића нападају преко породице, желе физички да га елиминишу! 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дарко Глишић председник Извршног одбора СНС: Вучића нападају преко породице, желе физички да га елиминишу!
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
08.12.2019 | 0 коментар(а)



Сви планови да без избора дођу на власт су пропали и преостало је једино да искреирају атмосферу линча.
Дарко Глишић, фото: ГЗС

Изборни услови су много бољи него у њихово време и тај њихов бојкот је само изговор за дебакл који би на изборима доживели

Не прође недеља, а да на месном или локалном нивоу у СНС немамо неку промену. Странка има велику одговорности и сви који се у њено име налазе на различитим функцијама морају ту одговорност да покажу на делу.

Овим речима председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић у интервјуу за Курир говори о променама унутар странке, каже да ће се конкретнији потези вући после избора, а да до тада настављају са радом и резултатима. Говори о односима са коалиционим партнерима, опозицији, претњама председнику, али и о томе како изгледа блиско сарађивати са шефом државе.

Суђење по тужби лидера ПСГ Сергеја Трифуновића одржано је у петак. Он је тужио вас јер сте га назвали „распалом наркоманчином“, али сте и ви тужили њега због тога што вас је назвао „примитивцем“. Кад ће бити то друго суђење?

По његовој тужби суђење је завршено, а по мојој тек треба да почне јер се досад он ниједном није појавио. Дакле, он се тобоже увреди кад према њему примените његов речник, али кад он тим својим речником вређа свакога дана кога стигне, онда баш и није тако храбар да се појави на суду. Мислим да је крајем децембра рочиште по мојој тужби.

Сведоци смо честих претњи председнику Александру Вучићу, а последњих недеља су и медији имали насловне стране: НИН са пушком упереном у председника, лист Данас са илустрацијом Вучића и метама свуда по њему. Како то тумачите?

Као повратак Драгана Ђиласа на њихов основни план. Сви планови да без избора дођу на власт су пропали и преостало је једино да искреирају атмосферу линча и тако покушају физички да елиминишу Александра Вучића. У ту сврху користе и врло перфидне нападе на његову породицу како би покушали да га додатно ослабе и учине лакшом метом. Међутим, грађани Србије сваким даном све више верују свом председнику јер виде да ради за њих и да је отворио више фабрика, путева, школа, болница него сви заједно пре њега. 

Какво је стање у СНС? Више пута се најављивала чистка кадрова који не доприносе странци. 

То је константан процес и не прође недеља а да на месном или локалном нивоу немамо неку промену. Странка има велику одговорности и сви који се у њено име налазе на различитим функцијама морају ту одговорност да покажу на делу.

Народни посланик СНС Владимир Ђукановић отворено је критиковао Зорану Михајловић, чланицу председништва странке и министарку саобраћаја. Шта мислите о томе? 

Мислим да свака расправа треба да се води унутар странке. Исувише смо озбиљни да бисмо забављали јавност нашим међусобним односима.

Ђукановић је рекао да ће се залагати да Михајловићева изгуби све страначке функције и да у томе има стопроцентну подршку у СНС. Да ли има подршку? 

Кад то буде покренуо на органима странке, знаћемо да ли има подршку или не. Досад ту тему није отварао.

Ускоро је Конгрес СНС, какве промене могу да се очекују? 

Видећемо када до тог конгреса дође. Пре тога нас очекују редовни парламентарни, покрајински и локални избори и сав фокус је на њима.

Да, ти избори су на пролеће следеће године, председник је најавио да многи садашњи министри СНС неће бити у влади. Коме није загарантовано место? Да ли има негодовања код њих због тога? 

Ако и има негодовања, онда негодују у себи. Прво треба да победимо на изборима, па онда да се бавимо кадровским питањима.

Било је турбуленција у коалицији са СПС, каква је атмосфера сада? 

Они раде свој посао, ми свој.

Каква је ситуација са појединачним коалиционим партнерима као што су министри Ненад Поповић, Милан Кркобабић, Расим Љајић? 

Иста су правила за све. Или сте уз политику која доноси економски напредак Србије, а политика Александра Вучића доноси, или нисте. Калкуланти, само зарад власти, нису прихватљиви. Сигуран сам да ћемо се са свим коалиционим партнерима разумети и наставити заједничку сарадњу.

Премијерка Ана Брнабић недавно је постала чланица СНС. Хоће ли добити неку функцију у странци?  

Код нас у странци се ништа не добија, већ се одлуком органа странке неко на основу свог доприноса поставља на одређена места или, како ви кажете, функције. Ана је сјајна особа, потпуно разуме шта је то што је наша политика и када буде нешто ново о питању њеног страначког ангажмана, обавестићемо јавност. 

Странке окупљене око Савеза за Србију бојкотују изборе, кажу да немају фер и поштене услове. Шта им на то одговарате? 

- Па хоће на власт без избора. Услови су много бољи него у њихово време и тај њихов бојкот је само изговор за дебакл који би на изборима доживели. Сви су их видели на делу и знају шта могу од њих да очекују. Да Ђилас може да реши економске проблеме, решио би их кад је био на власти. Он је тада решио само своје економске проблеме, а за грађане га је било баш брига.

Кога од опозиционих странака видите као конкуренцију или евентуално као коалиционе партнере? - Видећемо, никога не потцењујемо и спремни смо да своју политику укрстимо с политикама других странака. Ако неку политику и план имају... О коалицијама после избора. Ми са странкама Ђиласовог, Јеремићевог и Тадићевог режима нећемо, јер не желимо повратак у прошлост. Ко разуме да треба да идемо напред, добродошао је као партнер.

ГЗС/ Курир.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


glisic intervju sns vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.519 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)