Јовановић: Бивши радници морају да добију своје заостале зараде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јовановић: Бивши радници морају да добију своје заостале зараде
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
26.12.2017 | 0 коментар(а)



Аранђеловац - Број радника који има потраживања према својим фирмама је 120.000, а дуговања су 12,5 милиона евра,

изјавио је лидер Боље Србије Драган Јовановић, на трибини у Аранђеловцу, посвећену бившим радницима пропалих фирми којима нису исплаћене заостале зараде.

„Сматрам да одређене категорије људи треба да имају предност, јер је више од 20.000 људи већ преминуло од времена када је ова тема покренута па до сад“, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, Влада Србије је буџетом определила 19,8 милијарди динара за различите видове субвенција.

„Поднео сам амандман да се у буџету за 2018. годину издвоји 500.000.000 динара, за 2019. годину исто толико и да се у периоду од три године свим бившим радницима исплате све заостале плате, не везано за то да ли имају извршну судску пресуду или не. У свим градовима овакве проблеме има велики број људи. Нико од бивших радника није крив што је радио у државној фирми, а држава била неспособан газда“, истакао је Јовановић.

Јовановић је рекао да је влада делимично прихватила његов предлог, али да би се конкретно помогло људима потребно је да сви радимо свакога дана на томе.

„Дуговања се знају и општине треба да помогну да се направе централне базе података и да се министарству финансија привреде и социјалне политике те базе проследе“, додао је Јовановић.

Поред Јовановића, на трибини су говорили представник малих акционара фирме „Стрела“ Душан Станић, адвокат Владан Глишић, Владан Николић и Мирослав Паровић.

Следећа трибина биће одржана вечерас у 18:00 часова у селу Мраморац код Смедеревске Паланке, у среду у селу Банићане, а у четвртак у аранђеловачком месту Венчани.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.301 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)