Читач - најбоља представа 25. Југословенског позоришног фестивала 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Читач - најбоља представа 25. Југословенског позоришног фестивала
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
10.06.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Представа “Читач” у копродукцији Београдског драмског позоришта и Бео арта проглашена је од стране жирија за најбољу

представу 25. Југословенског позоришног фестивала.
Ардалион за најбољу режију добио је Борис Лијешевић редитељ представа “Читач” и “Употреба човека”. Још два Ардалиона додељена су победничкој представи и то Мирјани Карановић за најбољу женску улогу и Марку Грабежу за најбољу мушку улогу.
По оцени стручног жирија у коме су били професор Светозар Рапајић, глумица Драгана Варагић и продуцент мр Јанко Љумовић најбољу сценографију имала је представа “Употреба човека” Тврђава театра из Новог Сада, па је Ардалион припао сценографу Жељку Пишкорићу. Ова представа добила је и Ардалион за најбољу костимографију који је припао Марини Сремац.

Фото: Град Ужице

Сања Марковић добила је Ардалион за епизодну улогу за лик Симке у представи “Путујуће позориште Шопаловић” Југословенског драмског позоришта.
Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике Авдо Мујчиновић додељене су Аљоши Ђидићу за улоге у представи “Употреба човека”, док је специјална награда Ардалион додељена ауторском тиму и ансамблу представе “Радничка хроника” Народног позоришта из Суботице.

Овогодишњи фестивал одржан је под мотом “Време страха и подвига” и заиста је подвиг што се уопште фестивал одржао. У условима у којима се живело претходних годину дана већи део представа дуго није игран и сви они су направили један велики подвиг у Ужицу у славу позоришта и у славу живота”, истакла је Драгана Варагић по саопштавању одлуке жирија.
Ужичка публика је највише оцене дала представи “Путујуће позориште Шопаловић”.

 

 

Град Чачак / Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


filmski festival uzice jugoslovenski pozorisni

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.333 посета
Тренутно на сајту: 332 посетилац(a)