Опрема за 10 пољопривредника из Ариља 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Опрема за 10 пољопривредника из Ариља
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
23.07.2018 | 0 коментар(а)



Ариље - У оквиру пројекта „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село“, које финансира немачка организација ГИЗ,

а партнерски реализују општине Ариље, Лучани, Пожега, Бајина Башта, Чајетина, Нова Варош затим два удружења грађана „Феномена“ из Краљева, Грађанска ромска иницијатива „ГРИН“ из Ариља и Регионална Развојна Агенција „Златибор” из Ужица, саопштено је на сајту општине Ариље.

Након неколико кругова селекције одабрано је 40 лица, међу којима и 10 пољопривредника са територије општине Ариље , којима је додељена подршка у виду опреме за одрживу пољопривреду у износу до 2.000 евра по одабраном кориснику и финансијске субвенције за одрживо бављење пољопривредом.

До 2. јула маханизација је испоручена свим учесницима пројекта у општинама Ариље, Лучани, Пожега, Бајина Башта, Чајетина и Нова Варош. Успешном реализацијом пројекта обезбеђења је уштеда која је обезбедила опрему и за додатна два лица из Бајине Баште и та опрема је испоручена 19. јула. Сви пољопривредници су били јако задовољни добијеном опремом и учешћем у пројекту који је обзбедио набавку нове механизације за укупно 42 лица са територије 6 општина Златиборског округа.

„Добијена опрема ће у многоме олакшати рад на пољопривреди у овим брдским пределима и значајан је показатељ да држава и друштво све више пажње посвећују развоју села и опстанку на селу“, рекао је један од учесника пројекта.

Сви добитници механизације и опреме, прошли су обуку и вишедневни семинар, након тога су били су у обавези да сачине бизнис планове за своје газдинство, којим су конкурисали за донаторска средства код ГИЗ-а.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.494.568 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)