Шок и неверица за екологе у Прибоју, река Лим на површину избацила надгробни споменик 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Шок и неверица за екологе у Прибоју, река Лим на површину избацила надгробни споменик
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
01.12.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Поплавни талас и набујали Лим на површину су избацили на хиљаде кубика смећа, пастичних флаша и кеса а са тим и људску
Шок и неверица за екологе у Прибоју, река Лим на површину избацила надгробни споменик, Фото: РИНА

некултури и одсуство било какве еколошке свести. Навикао на разноврсни отпад, Синиша Лаковић из прибосјког еколошког удружења кренуо је у чишћење плутајуће депоније. Међутим, оно што је угледао док је са колегама чистио Лим и за њих је било право изненађење. Извукли су, веровали или не, спомен плочу на којој су јасно уписани име, презиме и година смрти покојника, преноси РИНА.

"Чистили смо ланчаницу која прикупља смеће код бране Потпећ које надолази овом реком, одједном смо угледали смоменик који смо извукли и убацили у чамац. По самом облику спомен плоче и по томе што нема обележје крста, претпостављамо да је покојник био комуниста. Распитали смо о презимену како би обавестили ближње, међутим нисмо дошли до података да постоји ово презиме, ни у Пријепољу а ни Прибоју", изјавио је за РИНУ Синиша.

Међутим, еколози нису овде нису одустали и наставили су да траже даље. Презиме са спомен-плоче познато је з Бијелом Пољу, а управо одатле долази поплавни талас у Лим.

"Све су прилике да је овај надгробни споменик вода донела из ове црногорске општине. Ово је заиста први пут да у води видимо овако нешто, а до сада смо се нагледали апсолутно свега. Понекад буде и поражавјуће кад видите шта све људи су у стању да баце у реку", додаје Синиша из Еколошког удружења Јастреб.
У својој дугогодишњој волонтеркој каријери овај Прибојац чисти обале али и само корито чисти о свом трошку, без ичије помоћи. Каже, не може да гледа некадашњи зелени бисер у оваквом поражавајућем стању.

"Кад су обилне падавине Лим уме да буде суров, а то смо видели у претходним данима. До сада смо извукли предмете за које не бисте рекли да би се икад могли наћи у кориту. Од мртвачких сандука, угинулих животиња, аутомобила и кућних апарата. Лакше нам је набројати шта до сада нисмо налазили у реци - додао је он.

 

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.289.697 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)