Прибој добио видео надзор 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прибој добио видео надзор
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
12.07.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Постављањем 12 камера високе резолуције у градском подручју, у оквиру пројекта

"Прибој сигуран град", допринеће се већој безбедности грађана и бољој заштити њихове имовине, саопштено је на званичној страници општине.

Јуче је у ПС Прибој видео надзор званично пуштен у рад, а постављање видео надзора, набавку камера, радове, повезивање, одржавање система и закуп телекомуникационих услуга финансирала је локална самоуправа, кроз Савет за безбедност у износу од 4,5 милиона динара без ПДВ-а.

Систем видео надзора, који чине 12 камера на кључним тачкама у граду, од данас је званично пуштен у рад, иако је у пробном раду већ од 55.Међуопштинских спортских игара, када су га полицијски службеници пробно користили у надгледању ширег градског језгра, обзиром на велики број посетилаца у граду.

Наченик ПС Прибој, Бранимир Станишић, захвалио се локалној самоуправи на помоћи у реализацији овог пројекта, рекавши да је Прибој тако постао један од ретких градова који имају видео надзор, што ће у знатној мери унапредити ефикасност рада полиције и сузбијање свих облика криминала.


Фото: сајт општине Прибој

"Полицијски службеници Полицијске станице Прибој у току 24 часа пратиће овај систем видео надзора и реаговаће на одређене појаве и догађаје које могу угрозити безбедност грађана Прибоја", рекао је Станишић.

Заменик председника општине Прибој, Саша Василић, рекао је да се локална самоуправа при набавци опреме трудила да тендерске услове постави тако, како би се добила најквалитетнија опрема.

"Покривене су зоне од уласка до изласка у град, од сквера у Старом Прибоју до Општине, преко Луке, неколико локација у градском језгру новог дела града, као и на раскрсницама на Јармовцу и на кривини код Бање.", рекао је Василић, не искључујући могућност да се број камера повећа у складу са потребама ПС.

Василић је рекао да се ради о камерама које снимају 24 сата дневно, да су саме по себи најсавременији систем тренутно, да имају могућности разних сензора и аларма, могу да се користе и за мерење температуре и буке, као и различитих параметара који су потребни у раду, а такође имају и могућност комуникације, тако да оператери из МУП-а могу преко камера да упозоре грађане ако постоји нека опасност у том реону.

Камере које су постављене на 12 кључних локација у граду, снимају 24 сата и сви снимци који се налазе на Tелекомовом серверу моћи ће да се прегледају 30 дана уназад. Ради се о јако безбедној мрежи, која је интерна и нема приступ преко Интернета, а само једно лице у ПС Прибој је овлашћено за прегледање снимака у последњих 30 дана.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.363 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)