Нова мера Кризног штаба: Ковид пропуснице важиће од 20 сати 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нова мера Кризног штаба: Ковид пропуснице важиће од 20 сати
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
04.11.2021 | 0 коментар(а)



На управо завршеној Седници Кризног штаба за борбу против корона вируса донете су нове мере.
Члан Кризног штаба, министарка Дарија Кисић Тепавчевић Фото: ГЗС

„Епидемиолошка ситуација је у овом тренутку прилично неповољна. Последњих недеља бележимо пад учесталости оболевања, међутим бројке су и даље изузетно велике, оно што је јако битно је да између 50 и 60 наших суграђана изгуби битку са овом болести”, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић у свом обраћању медија.

Кисић Тепавчевић је напоменула да је вакцинација кључна и апеловала на младе да се вакцинишу.

„Овај вирус не може да опстане ван нашег организма, а само у организму особе која је осетљива он се умножава. Свако од нас треба да створи брану за даље ширење инфекције. Видели смо да ковид пропуснице имале значајног ефекта на учесталост вакцинације у складу са тим решили смо да их продужимо од 20 часова, сви угоститељски објекти моћи ће да ради 24 сата”, навела је министарка.

Од 20 сати, па на даље важиће ковид пропусница, тачније да би неко био у објекту мораће да има пропуснице, ступиће на снагу од понедељка, уз стриктне контроле. Од 8. новембра до 12. трајаће продужени јесењи распуст за ђаке.

Подсетимо, лекари из медицинског дела Кризног штаба на последње две седнице инсистирали су на пооштравању мера, како би се зауставило ширење вируса. Тражили су увођењу ковид пропусница, да се објектима услужних делатности, који нису од есенцијалног значаја, радно време скрати до 17 сати, да се смањи дозвољен број људи на једном месту са 500 на пет.

Медицински део штаба, такође, тражи да се да се ограниче контакти.

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса др Предраг Кон рекао је пре неколико дана да струка тражи скраћење радног времена до 17 сати и да је циљ смањење контаката.

„Једини резултат је синергично спровођење распуста који би са два викенда трајао 9 дана и увођење 24 сата ковид пропусница да се не би окупљала та иста младеж. Циљ је смањење контаката и да нема преливања у школе и враћања тога назад. Са друге стране то је једна могућност. Ми тражимо и више од тога, да скраћење радног времена буде до 17 сати, па онда вакцинација”, казао је др Кон.

 

 

ГЗС/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mere krizni stab

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.552 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)