Фудбалерке будућност чачанског спорта 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Фудбалерке будућност чачанског спорта
Trenutno na sajtu: 719       |       Podeli:
10.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Група спортских ентузијаста који су у Чачку после три деценије оформили женски ФК „Борац“
Фото: ГЗС

у чијем клубу је већ учлањено преко 30 девојчица, имају одличан тренерски тим, управу, као и добру предиспозицију да постану озбиљан клуб. Такмичиће се са две селекције (девојчоце од 10 до 13 година и од 15 година 20 година), а град Чачак ће им пружити финансијску подршку уз помоћ чачанског спортског савеза, речено је на данашњем пријему код Градоначелника Чачка Милуна Тодоровића. 

"Клуб је организован пре два месеца, има око 30 девојчица, у две селекције, развојна лига код девојчица је од 10 до 13 година, док је друга лига која се тренутно формира и коју ћемо играти сигурно, од 15 до 20 година. Просторије нам је обезбедио Спортско рекреативни центар", истакао је Бојан Ранчић председник и предтсавник овог клуба.


Он је истакао да имају велике амбиције, тренирају два пута недељно, од 16. јануара крећу са тренинзима који ће бити усклађени према сменама у школи.


"Тренутно смо задовољни да играмо у другој лиги, али у будућнопсти прижељкујемо да будемо у врху ове", истиче Ранчић.

Репрезентативка Србије Марија Радојичић, бави се фудбалом од своје четрнаесте године и како каже жеља јој је да максимално помогне овим девојчицама јер је такав вид помоћи њој био неопходан када је почињала.


Радојичићева тренутно игра на Исланду, стандардни је репрезентативац  и завршава лиценцу за тренера, која је призната свуда у свету.

"Девојчице су веома талентоване, имају жељу за фудбалом, пратим их је када дођем са Исланда, била сам на пар утакмица, као и на турниру у Врњачкој Бањи и била сам изненађена колико су напредовале", каже она.

Млада Јована Ћирић, игра на месту штопера и каже да је то веома одговорно место. "Тренирала сам са дечацима четири године, и мислим да сам тада стекла снагу и храброст".

Десетогодишња Софија Игњовић прича да јој је фудбал леп и забаван спорт, заволела га је још у вртићу и игра на средини терена.

"Има модрица по ногама, буде и по нека повреда, али ја за то не бринем, јер ме сукње и штикле још увек не занимају".

Градоначелник је свим девојчицама обећао да ће град стати иза њих и помоћи да овај спорт заживи.

"Играјте се и уживајте у спорту, то је најпрече, а врхунски резултати ће доћи ако будете вредне и посвећене спорту", закључио је Тодоровић.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gradonacelnik cacka ugostio fudbalerke fk borac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.022.751 посета
Тренутно на сајту: 720 посетилац(a)