У уторак креће изградња канализациoне мреже у Прањанима, старт код цркве 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У уторак креће изградња канализациoне мреже у Прањанима, старт код цркве
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
22.10.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац , Прањани – Изградња канализационе мреже у селу Прањани почеће у уторак обележавањем трасе ,након чега стижу и машине
У уторак креће изградња канализацине мреже у Прањанима, старт код цркве, Фото: ГЗС

на лицу места. Ради се о мрежи дугој 4,1 километар која ће обухватити фекалне одводе за целокупну прањанску варошицу, каже за ГЗС шеф градилишта ,а извођач радова је Јединство Ужице које је овај посао добило на тендеру.
Траса ће се кретати левом страном тротоара који је већ у прилично оштећеном стању све до центра варошице где ће се мрежа рачвати на обе стране.


Радовин Веселиновић, председник МЗ Прањани, Фото: ГЗС

Ово је још један велики искорак који недостаје нашем селу јер смо имали огромне проблеме са отпадним водама и нема сумње да је ово огромна инвестиција због чега велику захвалност дугујемо локалној самоуправи и држави Србији. Након овог инфраструктурног пројекта, очекује се и решавање питања пијаће воде која би требало да стигне са водосистема Рзав, казао је за ГЗС Радовин Веселиновић, председник МЗ Прањани.
Иначе, Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац казао да је ово прво село које ће у овом делу Србије добити канализацију, инвестицију вредну 80 милиона динара, а у плану је и изградња колелктора за пречишћавање отпадних вода.


Дејан Ковачевић, председник општине Гпрњи Милановац, Фото: ГЗС

У Горњем Милановцу гради се 15 километара канализационе мреже на девет локација и скоро километар водоводне мреже. Ово је важна инвестиција која ће омогућити да по завршетку радова покривеност општине канализационом мрежом буде скоро 80 одсто што и јесте европски стандард којим тежи РС. У другој фази је у плану у реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Горњи Милановац ,а предуслов је свакако изградња канализације , нагласио је Ковачевић и додао да је за имплементацију оваквог једног пројекта задужена Канцеларија за управњање јавним улагањима заједно са Министарством заштите животне средине и локалном самоуправом.

„ Морам да кажем да су у Прањане последњих година уложена велика средства, а ова варошица постала је препознатљива по многим садржајима које смо подржали и помогли, нагласио је Ковачевић.


Иначе, до Прањана је стигао потпуно реконстрисан пут од 25,5 км који је повезао село са аутопутем Милош Велики, у функцији је и Горски аеродром, а оно по чему се препознаје ова варошица свакако је манифестација Сабор виолиниста Србије која ће наредне године у престоници виолине Србије, Прањанима  бити одржана по јубиларни, пети пут.

 

 

 

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRANJANI DEJAN KOVACEVIC RADIVIN VESELINOVIC SABOR VIOLINE KANALIZACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.690 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)