Будимка и званично банкротирала 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Будимка и званично банкротирала
Trenutno na sajtu: 554       |       Podeli:
15.12.2017 | 0 коментар(а)



Пожега – Некада успешна пожешка фабрика ,,Будимка” званично је отишла у банкрот. То је за сада епилог

стечаја који је покренут у фебруару прошле године. ,,Будимка” се од тада налазила на раскрсници између реорганизације и банкротства.

Банкрот је овој фирми отварао шансу да нађе новог купца, међутим та могућност одлагана је због бившег власника ове фабрике, предузећа “Пан комерц” из Новог Сада. Они су као највећи поверилац, поднели план реорганизације фирме, а онда га више пута уређивали, што је одуговлачило поступак.

Њихова идеја о реорганизацији је коначно одбијена тако да је и званично 7. новембра ове године проглашен банкрот.

“Решење о банкротству донето је 7. новембра ове године и то решење је правоснажно. Очекујем да се до Нове године и формално одреди ко ће бити проценитељ и да се за месец дана изврши процена имовине која улази у стечајну масу а потом и продаја, ” рекао је за Радио Пожега стечајни судија у поступку за Будимку Миљко Мићовић.

Мићовић је истакао да ће се продавати јавним надметањем односно лицитацијом у складу са Законом о стечају и националним стандардом број 6 за продају имовине предузећа која су у стечају.

“Знам да је и држави односно министарству привреде итекако стало да се што пре то заврши с обзиром на то да имају низ предузећа и организација који су се јавили као заинтересовани купци, међу којима су бројне фирме из иностранства”, казао је Мићовић.

Процена вредности некадашњег пожешког гиганта очекује се до фебруара, а онда ће се изаћи и са почетном ценом за продају. Са друге стране потраживања поверилаца су у износу од 1,3 милијарде динара.

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.957.233 посета
Тренутно на сајту: 555 посетилац(a)