Изгубљени мавијан после три године поново код своје куће 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Изгубљени мавијан после три године поново код своје куће
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
22.05.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Свака птица своме јату лети, тако генерацијама говоре наши стари, па тако и сваки голуб кад заврши лет увек дође своме дому где га

чека задовољни власник. Међутим, 2017. године један мавијан због олује и јаког ветра није успео да слети на место одакле је полетео, и од тада па све до данас трајала је потрага за голубом који је био врхунски летач.

„Тај мавијан је излежен 2014. године, летео је као јуниор и са њим сам освојио три дипломе. Наредне две године летео је десет утакмица па је тако освојио тринаест диплома и две златне алке, али 2017. године у трећем лету у припреми са још два голуба није успео да слети однела га је олуја. Тако је пуне три године трајала моја борба да га пронађем јер ми је било јако тешко, што да нестане кад је био врхунски летач, јако значајан за голубарство, али нисам губио наду да је добро и да је ипак негде слетео здрав“, каже за ТопПрес Ђорђе Радишић, голубар из Тополе.

Нада да је мавијан добро, одржала је Ђорђа у трогодишњој потрази. Његова жеља да пронађе свог љубимца ипак се остварила, после три године лутања мавијан је поново у руци свог власника.

После три године мавијан у свом дому, фото: ТопПрес

"Коначно после три године се вратио кући, осећај је невероватан. Мој добар пријатељ га је случајно уочио код голубара у Младеновцу, по броју смо одмах разрешили дилему и није било сумње, то је мој голуб. Пријатељу сам дао новац, он га је откупио и ето мој летач је поново овде. Волим моје голубове, нарочито  оне који су ме много пута обрадовали, та љубав нема цену, нисам жалио новац да га платим само да буде у свом дому“, поносно прича Радишић.

Према његовим речима, овај мавијан ће остати у приплоду, више неће моћи да се такмичи  јер су најбољи летачи од прве до пете године и тад постижу најбоље резултате.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mavijan topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.113 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)