Прекршајна пријава онима који одбију да се одазову попису становништва 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прекршајна пријава онима који одбију да се одазову попису становништва
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
01.10.2022 | 0 коментар(а)



Попис становништва, домаћинстава и станова је акција од националног значаја,

рекао је данас за Тањуг помоћник директора Републичког завода за статистику Петар Коровић и упозорио да ће грађани који одбију, након свих покушаја пописивача, да се одазову попису добити прекршајну пријаву.

Коровић је казао да ће пописивач, уколико никога не нађе на одређеној адреси, поново посетити тај дом, те да ће након тог покушаја оставити обавестење са бројем пописног Кол центра, како би грађани заказали термин који им одговара.

Навео је да су у овиру пописа предвиђене три врсте казни: за грађанина који да нетачан податак или одбије да се пописује, за пописивача који прекорачи своје овлашћење и за чланове пописне комисије који прекораче своје овлашћење.

Коровић је нагласио и да је од изузетне важности да се грађани изајасне којој нацији припадају, без обзира што одговор на то питање није обавезно, додајући да је пописивач дужан да веродостојно пренесе сваки одговор.

"Пописивач има обавезу да веродостојно пренесе сваки одговор у електронски образац, без било какве реакције. Он нема право да сугерише одговор", рекао је Коровић.

Објаснио је да свако питање има своју сврху и да се на основу питања о старости домова, столарији и површини станова прикупљају подаци значајни за статистику о становима на одређеној територији.

Такође, поручио је да и питања која се односе на пољопривредна домаћинства, нису узалудна, већ ће бити значајна за Попис пољопривреде планиран за наредну годину.

 

 

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


popis stanovnistva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.437.494 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)