Пројекат “Сакупи, баци, рециклирај” представљен у Ариљу 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Пројекат “Сакупи, баци, рециклирај” представљен у Ариљу
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
15.07.2015 | 0 коментар(а)



Ариље - Данас је у ариљском градском парку представљен пилот пројекат “Сакупи, баци, рециклирај”, по чијој ће се методологији

вршити примарна сепарација отпада и у осталим локалним самоуправама широм Србије.

Пројекат спроводи општина Ариље, у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине, уз подршку Шведске развојне агенције за међународну сарадњу (СИДА) и међународне организације ИМГ.

Циљ овог подухвата је увођење примарне сепарације отпада у ариљским домаћинствима, али и проширење територије на којој ће се вршити прикупљање рециклажног отпада. Овај пројекат смо реализовали захваљујући донацији Шведске развојне агенције, која подразумева подршку за куповину 2.700 канти за индивидуална домаћинства, 80 контејнера и два камиона од којих ће један бити искључиво за рециклажни отпад које ће грађани одвајати”, рекао је председник општине Ариље, Милан Николић.

Милан Николић, председник општине Ариље

Према речима секретара Шведске Амбасаде, Томаса Нистрома овај подухват у ариљској општини представља саставни део регионалне депоније Дубоко и додао да Шведска стратегија сарадње са Србијом, која траје до 2020. године, има животну средину као једну од три приоритетна подручја.

Ариље, као део региона за управљање отпадом Дубоко, има образовано становништво са јаким пословним интересом са једне стране, а са друге српској Влади, Министарству пољопривреде и заштите животне средине је потребно планирање инвестиција у овој области“, истакао је Пер-Олоф Олофсон, шеф ИМГ канцеларије у Београду образлажући разлоге за избор ове општине за почетак пројекта.

Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Стана Божовић нагласила је да ће Влада Србије и ресорно Министарство пружити помоћ и подршку са циљем да достигну стандарди ЕУ у области заштите животне средине кроз усклађивањем српског са европским законодавством до 2018 године.

Глас западне Србије 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.106.991 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)