Потписан коалициони споразум СНС, СДП и СДА у Тутину 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Потписан коалициони споразум СНС, СДП и СДА у Тутину
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
19.08.2017 | 0 коментар(а)



Тутин - Представници Српске напредне странке, Санџачке демократске партије и Странке демократске акције Санџака,



потписали су у Тутину коалициони споразум о уласку СДП и СНС у власт у тој санџачкој општини.

Споразум о сарадњи и учешћу у власти у Тутину испред Санџачке демократске партије и Странке демократске акције Санџака потписали су председници Општинских одбора две најјаче бошњачке полтичке партије Сафет Дердемез и Кенан Хот. На свечаности је више пута истакнуто да је циљ власти коју од данас чини Санџачка демократска партија економски напредак и развој Тутина кроз многе развојне и инфраструктурне пројекте те очување мира и унапређење међунационалних односа и сарадње.

,,Данас смо постигли велику победу али без борбе. Ја се залажем за такве победе. Први пут смо победили себе. Овим споразумом који смо потписали са СДП ми смо победили себе и жеља је да још брже омогућимо развој и просперитет Тутина а са овим људима то постижемо сигурно”, рекао је председник Председништва СДА Санџака Шемсудин Кучевић.

На свечаности је оцењено да је Санџачка демократска партија у последње вриеме битан политички фактор и у Тутину, те да ће та партија на функције које су им овим споразумом припале именовати најстручније и најспособније људе.

,,Општина Тутин има пуно проблема, заједничким снага надам се да ћемо их решити. Ми имамо нашег потпредседника Владе и министра Расима Љајића који ће пуно тога урадити и за Тутин. Велику подршку има и Шемсудин Кучевић и ја вјерујем да ће уз помоћ ова два човека у Тутину кренути период препорода”, рекао је председник ОО Санџачке демократске партије Тутин Сафет Дердемез.

,,У Санџачкој демократској партији се радујемо да је после Новог Пазара и Сјенице потпис и печат на јединство и сарадњу две најјаче бошњачке партије стављен и овде у Тутину. Овакав вид сарадње гарант је просперитета Тутина и Санџака”, рекао је председник ГрО СДП Нови Пазар Хусеин Мемић.

Споразум са СДА Санџака о сарадњи и учешћу у власти у Тутину потписао је председник Општинског одбора Српске напредне странке Раде Петровић.

Свечаности поводом потписивања споразума присуствовали су представници општинских одбора Санџачке демократске партије из Новог Пазара, Сјенице и Тутина, представнци СДА Санџака и Српске напредне странке.

Председник ИО СНС Дарко Глишић рекао је да председник општине Тутин Шемсудин Кучевић своју визију као и мудре и паметне потезе претаче у конкретне ствари.

“Овај споразум треба да буде пример свим осталим срединама где живе различите националне заједнице како треба да се односе и понашају. Овај модел треба да добије јавну подршку”, рекао је Глишић.

Такође су присуствовали и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић и директор ЕПС Саша Стефановић.

Подсећамо, председници СДА Санџака и СДП Сулејман Угљанин и Нихад Хасановић потписали су 20. децембра прошле године Декларацију о стратешком партнерству, у циљу успостављања политичке стабилности и позитивне политичке климе у Санџаку. Једна од 13 тачака овог документа наводи да ће ове две странке омогућити обострано учешће у власти у санџачким општинама, прављењем нових коалиција или проширивањем постојећих.

Поштујући Декларацију, СДА Санџака је постала део власти у Новом Пазару, а пре тога СДП је постала део власти у Сјеници.

Извор: РТВ Нови Пазар, Глас западне Србије

Video izjave sa potpisivanja sporazuma

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.112.362 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)