Народна странка бојкотује изборе на свим нивоима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Народна странка бојкотује изборе на свим нивоима
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
22.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Чланови Градског одбора Народне странке у Чачку заговорници су бојкота избора како парламентарних тако и локалних,
ГрО Народне странке у Чачку, конференција за новинаре, фото: РИНА

јер како кажу под оваквим условима они не би били поштени.
„Власт не дозвољава да се чује другачије мишљење. Бити власт је бити легитиман, бити законито изабран од већине људи који живе на одређеној територији. Ова апсолутна власт не дозвољава суочавање различитих мишљења ни на једном од државних медија. Мислим да се у историји то никада није догађало. Било је којекаквих влада и страховлада али је увек могло да се чује друго мишљење и да се дискутује о некој теми. Имамо једног предводника иза ког иде војска послушника и улизица који оно што је он рекао препричавају на разне начине, такмичићи се ко ће боље да га протумачи. Због овога и много других ствари мислимо да није поштено изаћи на изборе под оваквим изборним условима. Мање од петине људи је гласало за ову власт, конкретно у Чачку, али они владају као да је десет петина гласало за њих”, рекао је председник Градског одбора Народне странке у Чачку Александар Радојевић.

Потпредседник ГрО Народне странке у Чачку Душан Селаковић објаснио је зашто је бојкот најбоље решење иако је опозиција учинила све да до њега недође.

„Право сваког грађанина је да има фер и слободне изборе. Ми тражимо да се њима врати само оно што им припада. И до сада су легитимни облици борбе против власти били бојкот парламената и грађански протести тако је и бојкот избора логични наставак свега тога. Надамо се да ће тиме доћи до неких будућих фер процедура а поготову до равноправних могућности учешћа свих политичких актера у изборном процесу. Грађани треба да својим гласовима предају моћ одлучивања странкама и политичарима, а са друге страна политичке партије треба да имају могућност да представе своје програме и кандидате као и суверено право грађана да тајно гласају без икаквих застрашивања, уцена и насиља. Јасно је да од тога нема ништа и да нам следи фарса и ријалити од избора”, казао је Селаковић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.125.055 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)