Ужичка комплет лепиња - рај за непца 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ужичка комплет лепиња - рај за непца
Trenutno na sajtu: 757       |       Podeli:
25.02.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Ужички крај препознатљив је по једном традиционалном и укусном оброку, који чува традицију овог поднебља.



Надалеко је позната, а ради се наравно о ужичкој комплет лепињи.
Гастрономски хедонистички ужитак који потиче из Ужица , не може се направити без претопа, односно моче која јој даје пуни укус. А од састојка неопходни су јаја и стари ужички кајмак.

Рада Јовичић, куварица ресторана „Овал”

„Када одвојимо поклопац,стављамо по два јаја и кашику кајмака, прво измутимо јаје, па стављамо поклопац и стављамо у рерну да се запече. А по жељи у комплет лепињу додаје се и пршута. А они који воле више масно, додамо мало више претопа и то је то”, прикча куварица Рада Јовичић у ужичком ресторану „Овал”.
Готова сочна и мирисна комплет лепиња обавезно се служи уз домаћи јогурт или кисело млеко.

„Многи је зову енергетска бомба, јер треба имати праву меру свих састојака. И као што Чачак има прасетину, Златибор јагњетину, тако Ужице има најукуснију лепињу у региону”, причају задовољни гости.

 Радослав Бралић, власник ресторана „Овал”

 

„Комплет лепиња граду на Ђетињи прави се од шездесетих година прошлог века. Сви је правимо на прави тардиционални начин, али је најбоља остала овде у Ужицу. Долазе гости из целе Србије, региона и има и оних из дијаспоре, са свих страна. Сви су жељни доброг укуса традиције и квалитетних специјалитета, а ужичка комплет лепиња свакао је јединствена на овом подручју”, прича нам љубазни домаћин Радослав Бралић.

Лепињу мештани зову енергетска бомба и идеална је за доручак, а калорије бројите неки други пут,поручују љубазни домаћини.

Прилог емитован у емисији Пулс Србије, ТВ Курир:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Specijalitet uzicka komplet lepina restoravbn uzice gosti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.085.493 посета
Тренутно на сајту: 758 посетилац(a)