Počela prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024”, za 10 stanova u BG 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Počela prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024”, za 10 stanova u BG
Trenutno na sajtu: 571       |       Podeli:
08.04.2024 | 0 коментар(а)



Prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024” počela je danas, a nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu,



ukupne vrednosti od 1,9 miliona evra, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.
Vlada Srbije, uz podršku NALED-a, pokreće prvi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2024” koji će biti održan od 25. aprila do 8. juna, a prvo izvlačenje biće 11. maja uz prenos uživo na prvom programu Radio televizije Srbije.
Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani su pravo učešća ostvarili registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi", koju je razvila Poreska uprava Srbije.
Izvlačenje dobitnog koda obavlja se izvlačenjem kuglica iz bubnja u kome se nalazi šest setova sa brojevima od 0 do 9.
Izvučeni šestocifreni broj (prva kuglica predstavlja prvu cifru broja, druga drugu i tako do šeste kuglice). Nakon izvlačenja numeričkog dela, uvidom u sistem se utvrđuje koja kombinacija slova je mogući dobitak i u zavisnosti od toga se pristupalo se izvlačenju slovne kombinacije, da bi na kraju sjedinjenje dva, odnosno tri slovna i šest numeričkih karaktera dalo jedinstveni dobitni kod.
Prvo izvlačenje je 11. maj 2024 - jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu.
Drugo izvlačenje 18. maj 2024 - kednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu.
Treće izvlačenje 25. maj 2024 - dva trosobna stana u Beogradu.
Četvrto izvlačenje 1. jun 2024 - Dva trosobna stana u Beogradu.
Peto izvačenje 8. jun 2024 - trosoban i četvorosoban stan u Beogradu.
Aplikacija „Uzmi račun i pobedi” dostupna je u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost.
Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja - unosom u aplikaciju, svaki račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr), dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.
Pet javnih izvlačenja biće održano od 11. maja do 8. juna, u emisiji koja će biti emitovana uživo na prvom programu RTS-a, subotom od 18 časova.
U svakom od izvlačenja biće dodeljeno po dva stana.
Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrovani nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.
Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna.
Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.
Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.
Nakon klika na dugme „Registracija”, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.
Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga primera radi za članove svoje porodice što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.
Ukoliko aplikacija zahteva ažuriranje, potrebno je pronaći je u Google Play, Apple ili Huawei prodavnici i kliknuti na dugme "Ažuriranje" (Update).
U nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi 2024 učestvuju svi fiskalni računi dobijeni za ostvarene kupovine počevši od 1. januara 2024.
Fiskalni računi koji su izdati pre ovog datuma, kao i svi fiskalni računi koji su poslati za prethodnu nagradnu igru nemaju pravo učešća u novom ciklusu.
Unos računa moguć je skeniranjem QR koda ili ručnim unosom PFR broja i PFR vremena računa.
Za svaki uneti račun dobija se jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr), dobija se dodatni kod. Kod se sastoji od dva, odnosno tri latinična slova, bez dodatnih slovnih znakova i 6 brojeva, struktura u obliku „AA(A)000000”. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.
Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa „Promet-prodaja“ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga).
Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.
Sva pitanja o nagradnoj igri građani će moći da postave kontakt centru koji će voditi NALED, putem mejl adrese kontakt@uzmiracun.rs. Кao i do sad, najvažnije informacije o „poreskoj lutriji“ i suzbijanju sive ekonomije biće dostupne na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs .

GZS/Tanjug

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti beograd stan racun

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.133.996 посета
Тренутно на сајту: 572 посетилац(a)