Након четири године „мрака“ седнице општинског већа отворене за јавност 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Након четири године „мрака“ седнице општинског већа отворене за јавност
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
27.08.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Први пут након конституисања нове власти заседало је Општинско веће у Пријепољу,

а прва одлука коју су већници донели је да се измени Пословник о раду и омогући присуство медијима седницама.

 

„Желимо да радимо јавно и транспарентно и да правилником о раду омогућимо

присуство медијима седницама Општинског већа а не да то зависи од добре воље појединца или тежине тачака о којима ћемо расправљати“,  каже први човек општине Владимир Бабић.

 

Веће је донело одлуку да новчано помогне набавку уџбеника родитељима ђака првака, за ову намену буџетом је опредељено 3,5 милиона динара. Први пут у школске клупе сешће 374 малишана.

 

„ У складу са нашим могућностима решили смо да помогнемо родитељима ђака првака, тако што ћемо им на текући рачун уплатити новчани износз који је неопходаан за куповину књига. Нисмо се одлучили ми да набављамо уџбенике јер је до почетка нове школске године остало мало времена и велики број родитеља већ је обезбедио књиге“, истиче Бабић.

У циљу отклањања проблема у реализацији плана јавних набавки у области изградње и инфраструктуре Општинско веће је донело Закључак који предвиђа да се у поступцима јавних набавки у текућој години, које се односе на асфалтне и земљане радове, а где су испуњени законски услови не примени негативна референца као разлог за одбијање понуда, а све то на основу Закона о јавним набавкама.

 

„ Једанаест путних праваца тренутно је у застоју услед примене права о заштити понуђача једног од учесника јавне набавке. Испоставило се да је он негде у праву, јер је Комисија уважавала његове жалбе и онда имамо застој. Ми смо размотрили ситуацију око тога и дошли до чињенице да је сада најбоље да се Закључком не примењује та одредба тј примена негативне референце, што не значи да ће то у наредним радовима бити искључено“,  наводи заменик председника општине Есад Хоџић.

 

Санација путног правца од Коловрата до Сељашнице и даље до Сланог блата такође је била тема расправе на седници Општинског већа. Владимир Бабић је упознао чланове Већа са захтевом државе да се хитно склопи уговор са ЕПС-ом ради измештања нисконапонске мреже са трасе где пролази саобраћајница. Он је изнео и дуг списак проблема који прате санацију ове саобраћајнице.

 

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje sednica opstina vece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.277.131 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)