Српска дијаспора заинтересована за улагање у нововарошки крај 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Српска дијаспора заинтересована за улагање у нововарошки крај
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
13.04.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Представници српског расејања из петнаестак земаља, окупљених у Покрет „Родољуба Отаџбине и Дијаспоре“ обишли су Нову Варош

и том приликом након састанка са општинским руководством посетили су неколико привредних субјеката који се баве углавном производњом здраве хране. Гости из дијаспоре показали су интересовање и за улагање у овај крај, пре свега у туризам и прехрамбену производњу.

У фокусу разговора челних људи општине и гостију из иностранства били су туризам и производња здраве хране. Како би им приближили овај крај и представили део оног са чиме располажу домаћини су, након разговора у згради локалне самоуправе, организовали обилазак хладњаче Златарпласт и производног погона Предузећа за производњу кондиторских производа Авдић на Кокином Броду, након чега су посетили и фарму крава у домаћинству Поповић а затим се и упознали се са лепотама Увачког језера.

– Након што су обишли општину и упознали се са потенцијалима са којима располажемо, очекујем да ће неко од ових успешних људи или неко од њихових пријатеља доћи да улаже у наш крај. Посебно интересовање су показали за производњу здраве хране и туризам – каже председник општине Радосав Васиљевић

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: Принтскрин

Српска дијаспора није била упозната са потенцијалима које пружа Златар и цео нововарошки крај. Једногласни су у оцени да је планина Златар једно чудо од природе за које мали број људи зна ван граница Србије. Па су због тога обећали помоћ како у привлачењу инвеститора тако и у промоцији овог краја у целом свету.

– Наша дијаспора има потенцијал како у ивестирању тако и у промоцији овог краја. Сви који су овде углавном су људи доказани у свом послу и нису знали да постоје овако лепи предели и које пружа Нова Варош – истиче председник Покрета “РОД” Драган Станојевић.

Фарма крава породице Поповић у Кућанима, селу двадесетак километара удаљеном од центра града посебно је била интересантна гостима из иностранства, као и начин призводње млека и млечних производа. Младен Поповић на свом имању произведе дневно више од пола тоне млека и каже да од овог посла може да се лепо живи на селу.
Нови долазак представника дијаспоре заказан је за лето када се могу очекивати и конкретни резултати када је у питању улагање у нововарошки крај.

ПП Медиа

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.771.256 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)