Дачић: На парламентарне изборе са ЈС, на локалу понегде и са СНС 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дачић: На парламентарне изборе са ЈС, на локалу понегде и са СНС
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
29.02.2020 | 0 коментар(а)



Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас
Ивица Дачић, фото: ГЗС

да ће на предстојеће парламентарне изборе изаћи с коалиционим партнером Јединственом Србијом, али да је могуће да на поједине локалне изборе изадју и с другим партнерима.

„Ту мислим на Српску напредну странку (СНС). То смо се договорили (председник Србије и Српске напредне странке) Александар Вучић и ја… Али то су изузеци“, додао је Дачић, подсетивши да је председник Србије Александар Вучић јутрос казао да ће избори бити расписани 4. марта.

Он је пре почетка седнице Главног одбора СПС-а, на којој ће се донети и формална одлука о изласку на изборе, рекао да ће сваки изборни резултат мањи него на претходним, на којима је та партија освојила око 11 одсто гласова, бити „неуспех за који ће цело руководство бити одговорно“.

Данас ће се утврђивати изборна листа и, како је Дачић објаснио, „кадровска структура за неке друге функције, у партији и држави… уколико СПС буде учествовао у власти“.

Председник СПС-а је казао да ће се на листи бити што више младих и образованих људи и више жена од законског минимума.

„Изборна кампања неће бити скупа. Све оно што смо радили у одбрани државних и националних интереса је огледало СПС-а и мислим да се током времена предизборне кампање не може од лошег производа направити добра роба“, рекао је Дачић.

Додао је да ће СПС од самог почетка изборних активности почети да сакупља потписе и да се нада да ће што пре јавности представити изборну листу.

Дачић је казао да су резултати Владе Србије добри, да се нада да ће владајуће коалиције окупљене око СНС-а и СПС-а освојити убедљиву већину, и да ће наставити да сарађују и да се „одупиру притисцима“ који могу да уследе од „разних фактора у свету, у решавању отворених питања, попут Косова и Метохије“.

ГЗС/Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVICA DACIC IZBORI JEDINSTVENA SRBIJA SNS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.457.454 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)