Подршка Швајцарске унапређењу положаја рањивих група у Србији – Ивањици 11 000 евра 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Подршка Швајцарске унапређењу положаја рањивих група у Србији – Ивањици 11 000 евра
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
19.07.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Влада Швајцарске ће кроз програм Свис ПРО подржати седам градова и општина да у

партнерству са организацијама цивилног друштва спроведу социјално-иновативне пројекте за побољшање приступа правима и испуњавање потреба за до 600 грађанки и грађана из рањивих група.
Друштву за церебралну и дечију парализу општине Ивањица одобрен је пројекат ‘’ За бољу будућност’’ чија је вредност 12 375 евура, а Сwисс ПРО ће пружити подршку у вредности од 11 000 евра.

Пројектом је предвиђено обезбеђивање акредитованих обука за различите рањиве групе у циљу добијања сертификата за геронто домаћице И личне асистенте што ће побољшати не само њихову запошљивост, већ и развој услуга социјалне заштите у руралним подручјима.
Уз подршку вредну 85.000 евра биће унапређена доступност јавних услуга у области здравства и социјалне заштите и створене боље могућности за оснаживање и повећање социјалне укључености рањивих група у Власотинцу, Новом Пазару, Ћуприји, Неготину, Смедереву, Ивањици и Рашки.


Пројекти ће настојати да пруже неопходну подршку рањивим групама, нарочито особама са инвалидитетом, старијим особама, младима и припадницима ромске националности, а очекујемо да ће до краја спровођења ових пројеката више од 1.000 људи на неки начин унапредити свој положај у заједници.- истакла је Наташа Ивановић, службеница за социјалну укљученост на програму Свис ПРО.
Пројекти су одабрани у оквиру јавног позива под називом „Нове идеје по мери заједнице“ који је трајао од 13. априла до 20. маја 2019. године и био отворен за 16 градова и општина из региона Шумадије и Западне Србије, и региона Јужне и Источне Србије који су претходно добили техничку подршку за унапређење процедура и прописа о дефинисању јавног интереса и финансирању локалних пројеката које спроводе организације цивилног друштва.

Влада Швајцарске кроз ову активност програма Сwисс ПРО доприноси и грађењу капацитета локалних самоуправа које ће спроводити или активно учествовати у свим процесима како би остварени резултати били дугорочни. А како су пројекти предложени на основу претходно установљених приоритета јавног интереса, уз поштовање принципа учешћа свих релевантних локалних актера и шире јавности, постоји добар основ за њихову одрживост.-  оценила је Ана Недељковић Беља, национална менаџерка програма Свис ПРО.

 

ГЗС / Инфо лига
 






PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


swiss pro Ivanjica unapredjenje ranjive grupe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.862.434 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)