СНС: Десет одборника мање у скупштини општине Лучани? 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СНС: Десет одборника мање у скупштини општине Лучани?
Trenutno na sajtu: 555       |       Podeli:
16.03.2018 | 0 коментар(а)



Лучани/Гуча - На првој наредној седници одборници скупштине општине Лучани разматраће иницијативу одборничке групе Српске напредне странке (СНС)

за измену Статута општине Лучани, наводи се у саопштењу шефа Одборничке групе СНС у Лучанима, Слободана Јоловића.

Даље у саопштењу се наводи:

„На основу једногласне политичке оцене и одлуке локалних органа ове странке, Одборничка група СНС у Лучанима доставила је и званично скупштини иницијативу за измену Статута општине Лучани којом се предлаже смањење одборника у лучанском парламенту за десет, са 45 на 35, јер, сматрају лучански напредњаци, на тај начин извршиће се рационализација и смањење трошкова а повећати ефикасност у раду скупштине.
У достављеној иницијативи, коју је потписао Слободан Јоловић шеф Одборничке групе СНС у СО Лучани, предлаже се и смањење броја чланова Општинског већа са једанаест на девет, као и скупштинских радних тела са седам на пет.

Уколико одборници прихвате поднету иницијативу за измену Статута, прецизније ће се прописати и услови у погледу стручне спреме и радног искуства и области за које се постављају помоћници председника општине, уредити поступак и начин на који се у месној заједници образује Савет, број чланова и поступак избора, као и могућност да се за обављање одређених послова из надлежности Општинске управе у месним заједницама може организовати канцеларија.

Како је законска обавеза да се Статут мора усагласити са законским прописима најкасније у року од шест месеци од ступања на снагу закона, а пошто то није урађено у конкретним случајевима, одборници ће затражити да се изврши усаглашавање Статута са законом у делу који се односи на Правобранилаштво општине Лучани, на руковођење и постављање начелника и заменика начелника Општинске управе, као и у делу Статута који се односи на доношење акта о унутрашњем уређењу и систематизацији послова у Општинској управи јер тај акт уместо начелника сада по закону доноси Општинско веће.

Наша иницијатива је усаглашена са коалиционим партнерима на локалу Новом Србијом (НС) и Социјалистичком партијом Србије (СПС), а очекујемо да ће за предложене измене гласати сви одборници лучанске скупштине јер се ради о практичним а не политичким питањима и законским обавезама.

Измене одредби Статута које се односе на смањење броја одборника, чланова Већа, скупштинских радних тела и бирана, именована и постављена лица, примењивале би се од првих наредних локалних избора.
Седница скупштине на којој ће се разматрати иницијатива СНС за измену Статута општине Лучани планирана је за среду 28. марта 2018. године са почетком у 10 сати у сали Центра за културу и спорт општине Лучани у Гучи.”


Шеф Одборничке групе СНС у СО Лучани, Слободан Јоловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.008 посета
Тренутно на сајту: 554 посетилац(a)