Вучић: Поносан сам на нашу Војску и њен напредак 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић: Поносан сам на нашу Војску и њен напредак
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
30.04.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, после приказа способности Војске Србије „Штит 2022”

на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, да је поносан на Војску и њен огромни напредак.

„На овом месту смо били и 2013, на првом авиомитингу готово да нисмо имали шта да подигнемо у ваздух нити да покажемо у области ваздухопловне одбране. Данас сам поносан што су Тиосав Јанковић и сви људи из нашег ваздухоплоства и противваздушне одбране срећни“, рекао је Вучић.

Он је поручио да ће Србија снажити нашу ловачку борбену авијацију ако не буде политичких препрека, али да је Србија неутрална и да мора да проналази решења да би сачувала своје небо и земљу.

Немам превеликих очекивања од разговора у Берлину

Од сусрета са немачким канцеларом Олафом Шолцом очекујем да саслушам примедбе на понашање Србије и да имам прилику да кажем став Србије, рекао је Вучић.

Он је на питање новинара шта се мозж очекивати од разговора у Берлину где је позван и премијер привремених приштинских институцијан Аљбин Курти, али и специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак рекао да нема шта добро да се очекује и да нема превелика очекивања.

Доносићу одлуке у интересу Србије, а не запада и истока

Вучић је поручио да ће доносити одлуке у складу са интересима Србије и њених грађана, а не у интересу западних и источних амбасада.

„Баш ме брига и за Американце, Русе, Европљање и за све остале. Доносићу одлуке у складу са интересима Србије макар сам на свету остао, изабран сам и тако ћу ових пет година да доносим одлуке, у корист Србије и њених грађана”, рекао је Вучић.

Приказ способности Војске Србије, „Штит 2022”, Фото: Принтскрин, Јутјуб

Набављамо оружје да одвратимо нападе и сачувамо мир

Председник Вучић најавио је да би до краја ове или почетком следеће године Србија могла да договори набавку француских „рафала”, док се тек очекују преговори са британском страном о набавци „тајфуна”, додајући да је кинески ФК-3 купљен по повољној цени, истичући да је то одвраћајуће наоружање за све потенцијалне агресоре.

Вучић је одговарајући на питања новинара у Батајници о набавци „рафала” и „тајфуна”, рекао да се већ дуже време преговара о куповини 12 француских “рафала”.

Србија извозила мине Пољској као крајњем кориснику

Александар Вучић изјавио је да Србија извози оружје свугде где је дозвољен крајњи корисник („енд јузер”) и навео, да је Србија испоручивала мине земљама као што је Пољска која је, како каже, легитиман и легалан крајњи корисник.

Вучић је то рекао новинарима на питање откуд српске мине на украјинском ратишту произведене 2018.године уз констатацију новинара да је Вучић тврдио да је Србија последњи пут, не диретктно, извезла мине Украјини, 2016.године.

Српска војска јача него што је била

Председник је, након што је окончан приказ “Штит 2022”, на батајничком аеродрому “Пуковник - Миленко Павловић”, обишао војну опрему и наоружање којим располаже Војска Србије.

Министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић упознали су председника Вучића са новом опремом којом располаже српска армија.

Нови ПВО систем Војске Србије, „ФК-3”, Фото: Принтскрин, Јутјуб

Приказано је готово сво наоружање којим располажу Копнена војска, као и Противваздухопловна одбрана и Ратно ваздухопловство, укључујући и недавно набављени ПВО систем средњег домета ФК-3, који је недавно стигао из Кине, и који је данас први пут представљен.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VOJSKA SSRBIJE VOJSKA SRBIJA VUCIC NAORUZANJE STIT 2022 FK-3 FK3 PVO RATNO VAZDUHOPLOVSTVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.751.996 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)