Веће усвојило буџетски извештај за девет месеци 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Веће усвојило буџетски извештај за девет месеци
Trenutno na sajtu: 293       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Општинско веће општине Лучани је данас одржало 53. седницу на којој је разматран

извештај о извршењу буџета општине Лучани за девет месеци текуће године.

У извештају се наводи да укупни приходи до сада износе 483 милиона, што је номинално мање за 199 милиона или 30 одсто у односу на исти период претходне године. Мањи текући приходи су највише условљени ковид вирусом који оставља последице у редовном фунционисању привреде као и свих других институција. Приметан је умањен прилив средстава од пореза на зараде за око 5,5 милиона динара, затим од пореза на наслеђе, комуналних такси, доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

У извештају се наводи да су у наведеном периоду буџетски издаци износили: за дечији вртић 53 милиона, основно образовање 30 милиона, за средње образовање 18 милиона, Библиотеку 12 милиона, за Културни центар 46 милиона, за Туристичку организацију око девет милиона, за месне заједнице око два милиона динара, јавну расвету око 10 милиона, за пољопривреду и рурални развој 39 милиона, за саобраћајну инфраструктуру око три милиона, дечији заштиту око 19 милиона, за социјалну помоћ око 9 милиона.

Чланови Већа су констатовали да поред успореног пуњења буџета, због ковид вируса који траје континуирано већ девет месеци, општина Лучани нема проблем са сервисирањем редовног рада свих директних и индиректних корисника.

Веће је данас разматрало и извештај о реализацији програма пословања ЈКП „ Дубоко“ Ужице за првих девет месеци 2020. године у оквиру кога се наводи да је 98 одсто плана предузећа реализовано. У извештају је уочљиво да су због актуелног вируса људи више присутни у својим домовима, па је ове године повећана производња смећа која се за сада, редовно одлаже на депонији „Дубоко“. Такође, повећава се и количина рециклираног отпада до 10 одсто, допремљеног на депонују.

Веће је покренуло и поступак прибављања непокретности у јавну својину општине на катастарским парцелама на којима је изграђена траса пута као и зарад проширења градског гробља, затим и поступак отуђења непокретности на којој је изграђена приватна кућа из својине општине.

Донете су и измене одлуке о давању на коришћење површина јавне намене ради постављања објеката привременог карактера. Измене се односе првенствено за прописане услове за постављање балон сала за спортске намене, за шта се сада прописују обавезне катастарско - топографске подлоге и техничка документација са идејним пројектом за изградњу балон сале.

Чланови Већа су донели и одлуку о одређивању субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање на територији општине Лучани, Процену ризика од катастрофа за територију општине Лучани, као и програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Лучани.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI OPSTINA VEĆE BUDZET IZVESTAJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.202 посета
Тренутно на сајту: 293 посетилац(a)