Насилник повредио сниматеља ТВ Прва Владету Урошевића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Насилник повредио сниматеља ТВ Прва Владету Урошевића
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
17.04.2018 | 0 коментар(а)



Још један напад на новинарску екипу у Србији. Полиција у Лесковцу ухапсила је 41-годишњег мушкарца, осумњиченог да је јутрос напао новинара и сниматеља Телевизије

Сумња се да је претио екипи "Прве" која је у близини његовог локала имала заказан интервју, а потом је сниматеља више пута ударио у лице.
Екипа телевизије Прва спрема се за укључење уживо у програм.

Извештај са места где је рано јутрос сниматељ Владета Урошевић нападнут, са више удараца у главу.

"Док су Владета и Данило покушавали да се паркирају и изнесу опрему он је почео да псује и виче а онда и удара нашег снаметеља", рекао је Братислав Илић, дописник из Лесковца.

Сниматељ Владета Урошевић све време напада у руци је држао камеру.
"Како сам држао ту камеру он ме некако ухватио са леђа и почео да ме удара песницама у главу, да ме вуче овуда, ударио ме сигурно десет пута у главу", каже Владета Урошевић, сниматељ.

Због бројних удараца Урошевић је прегледан у лесковачкој болници, па пуштен, а на лице места, испред ове радње, брзо је стигла и полиција.

Брзо привођење поздравља Независно удружење новинара Србије. Подсећају да је ово други физички напад на медијске екипе од почетка године, док је број вербалних претњи и притисака знатно већи.



"Ја мислим да се ситуација погоршава из дана у дан и да ми не обраћамо пажњу на те претње јер се оне стално дешавају", каже сниматељ.

Оно што је данас требало да се деси јесте укључење са више локација у граду о актуелним темама, али је тема свих извештаја из Лесковца данас ипак само једна - напад на Владету Урошевића.

"Ово је требало да буде један нормалан дан, да идемо на своје задатке... нисмо стали никоме на пут, нисмо никоме сметали, а све и да смо сметали то није разлог да се било шта решава песницама. Најстрашније је што неко мисли да може нешто да реши песницама и да прође некажњено", оцењује Даниило Машојевић, новинар.

Да неће проћи некажњено нада се Лесковачки градоначелник који је напад осудио.

Иначе, Владета Урошевић пореклом је из Лучана, а новинарску каријеру започео је на  ТВ Чачак као сниматељ одакле је прешао на националну телевизују Б92. Ради се о веома добром сниматељу и изузетном младом човеку, веома флексибилним и омиљеним међу колега.

Н1/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.148.296 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)