Тужни Детињци у Бумбаревом брду, Милица у тешким условима брине о болесном оцу и мајци 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тужни Детињци у Бумбаревом брду, Милица у тешким условима брине о болесном оцу и мајци
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
20.12.2020 | 0 коментар(а)



Кнић - У српском православном календару црвеним словима уписан је данашњи празник Детињци. И док ће многи малишани дочекати овај празник у топлом дому,



тринаестогодишња Милица Вучковић провешће га у трошној кући, бринући о болесном оцу и изнемоглој мајци. Њихова кућа у селу Бумабрево брдо удаљена је четири километра од главног пута, а до прага породице Вучковић кад падну прве кише не може се ни трактором.


"Прокишњава на неколико места, али крпимо и стављамо шерпе свуда по кући. Кад је лето онда је све другачије, али кад дођу хладни дани са кишом и снегом много нас је страх да се кућа не уруши. Али, све то подносимо некако, јер тата је болестан и онда је његово здравље најпрече немам времена ни да помислим на немаштину", каже ова храбра девојчица за РИНУ.


На њеним нејаким плећима је много брига, али ипак одличан је ђак и врло успешно похађа и музичку школу.

Милица Вучковић, фото: РИНА


"Она све сама учи, нема од нас двоје нико ништа да јој помогне. Бистра је, паметна и добра девојчица и то је наш највећи поклон и награда на овај велики празник Детињци. Постоји тај обичај да деца данас нешто дарују родитељима, наша Милица нама чини сваки дан", рекла је мајка Станица са сузама у очима.


Отац Новица тешко је болестан и имао је неколико операција. Након тога више није потпуно способан за рад, али ипак се бори колико може. Његову напаћену душу поред старог шпорета на дрва, греје и Миличина музика док свира виолину, а у овој кући свега недостаје, осим љубави и топлине.

Трошна кућа прокишњава на три места, фото: РИНА


"Задњих неколико месеци живимо само са 3.000. Много је тешко, али боримо се како морамо. Само да смо сви здрави, па ће свега бити", каже Станица.


Иако живи у тешким условима Милица се ниједном није пожалила, а сва та немаштина и брига која је њеним вршњацима потпуно непозната, за њу је свакодневица. Ипак, ова девојчица не одустаје, вредно и марљиво учи, јер зна да ће се њена упорност и жеља да родитиљима пружи боље услове за живот једног дана и остварити.


ГЗС/ РИНА

Прилог емитован у Дневнику ТВ ПРВА

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Milica otac majka trosna kuca briga porodica detinci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.802 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)