Стевановић: Спој младости и искуства добитна комбинација за пожешки СКЦ 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стевановић: Спој младости и искуства добитна комбинација за пожешки СКЦ
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
13.12.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Спортско-културни центар Пожега основан је пре годину дана, после ликвидације
ВД директора СКЦ у Пожеги Срђан Стевановић, фото: ГЗС

Културног центра Пожега и тадашњих спортских објеката, и према речима вд директора Срђана Стевановића показало се као успешно решење.

„Сада раде нови млади људи али и стари, искусни у овој делатности, тако да спој младости и искуства ствара неку нову енергију и добитну комбинацију. Сви радимо све, када је летња сезона, сви смо фокусирани око градског базена, а као и када су у питању позоришне представе и филмски програм. Поред биоскопске сале СКЦ -у припада Градска галерија и Кафе галерија и Клуб младих као и спортска хала, градски базени и остали терени. Реализујемо разне програме из области културе, филма, изложбени и позоришни програм, концерте и разне едукативне програме и радионице. Програм смо обогатили у протеклој години, имамо џез фестивал `Џезвезе`, фестивал поезије `Пожезија`, рокенрол фестивал `Магленијада` који је већ шест година на репертоару, фестивал традиционалне музике `Поток` и `Реци хип реци хоп` фестивал хип-хоп музике. Трудимо се да не само у музици већ и на филмском платну и у позоришту будемо разноврсни и едукативни”, рекао је за ГЗС Стевановић.

Према његовим речима у плану је реконструкција биоскопске сале старе 60 година на којој до сада ништа озбиљније није рађено, а у којој се пак одржава 70 одсто свих дешавања.

„Радове финансирамо средствима која су нам одобрена из пројекта који је Општина Пожега аплицирала фонду ЕУ и где нам је одобрено 150.000 евра и из буџета локалне самоуправе за ове намене је издвојено још 38.000 евра, што ће бити довољно да променимо столице, расвету, озвучење и столарију и добити једну сасвим модерну салу која може да испрати све програме модерне продукције”, казао је Стевановић који је истакао да је презадовољан сарадњом са локалном самоуправом.

Директор Спортско-културног центра Пожега каже да је у плану и одржавање трибине која ће окупити младе и представнике локалне самоуправе како би се ослушнуле њихове потребе.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POZEGA SKC STEVANOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.507.301 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)