Кнежевић: Влада се залаже да што више фирми стане на ноге 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Кнежевић: Влада се залаже да што више фирми стане на ноге
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
27.03.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Костури прошлости и неуспешне приватизације претходног резима још увек се решавају и Влада Србије улаже све напоре да што више



фирми стане на ноге, изјавио је министар привреде Горан Кнежевић, приликом посете Тополи.

Кнежевић је приликом посете ПИК Опленцу, рекао да је та фирма десет година пропадала, два пута неуспешно приватизована и из стечаја продата Андреју Семикиниму из Москве који је овде направио прави мали рај.

"За две године у ову фирму је уложено 20 милиона еура и са инвестирањем се наставља", рекао је Кнежевић.

Он је истакао да је ово прави рецепт за Србију, овде се не производи само грожђе, већ се обавља и финализација производа, праве се воћне ракије и циљ је да се привучу гости дубљег џепа, јер има потенцијала за то.

Конкретно у Тополи фирма Ливница која је пре стечаја запошљавала око 150 људи сада има потенцијалног купца, а према речима Кнежевића, у априлу ће бити објављен јавни конкурс.

Народни посланик Драган Јовановић, изјавио је да је захвалан влади на помоћи до сада и да се нада још бољој сарадњи.

Према његовим речима, од када је на власти у Тополи, живот се вратио фабрикама - бивши 12. октобар, садашњи Интеграл, који запосљава 100 људи, воћара у Јарменовцима који запошљава око 150 радника, ПИК Опленац који је претходних 10 година пропадао, фабрика сточне хране Наталинци.

Јовановић је рекао да је циљ општине да указе на то да се не гледа само колико ће ко новца понудити за куповину фирме, а после да ради са њом шта хоће, него да се вреднује план улагања колико ће људи запослити и колико ће новца бити уложено у саму фирму, јер ће од тога зависити број запослених и велики број коопераната.

Кнежевић је посетио и школу "Живко Томић" у Шаторњи где је обишао радове и симболично поставио камен темељац за изградњу спортске сале.

ГЗС/М. Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.867.358 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)