Заменa личних карата 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Заменa личних карата
Trenutno na sajtu: 748       |       Podeli:
28.12.2016 | 0 коментар(а)



Министарство унутрашњих послова подсећа грађане да личне карте издате на старом обрасцу важе до 31. 12. 2016. године.

Управа за управе послове Министарства унутрашњих послова организовала је током децембра, у свим полицијским управама у Србији, радно време у две смене, као и суботом и недељом, како би што већи број грађана могао да преда захтеве за личну карту, а то ће бити настављено и током 2017. године, док год за тим буде било потребе.

Министарство унутрашњих послова и за време новогодишњих и божићних празника организоваће пријем захтева за издавање докумената за хитне случајеве.

Иако рок важења личних карата издатих на старом обрасцу истиче 31.12.2016. године, грађани ће и након наведеног рока моћи да поднесу захтев за замену личне карте издате на старом обрасцу за биометријску личну карту, која ће им се издавати по хитном поступку.

Министарство подсећа грађане да је потребно да се све личне карте издате на старом обрасцу замене, укључујући и трајне личне карте издате на старом обрасцу.

Посебан апел пензионерима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања апеловао је на најстарије суграђане да се потруде да замене личне карте у што краћем року, како би могли да испуњавају сва права за која им је тај документ потребан.

"Имамо информације да велики број наших најстаријих суграђана није још заменио личне карте, истичу им и молим вас да подсетите најстарије суграђане, да мењају личне карте, да узму биометријске, јер иначе, неће моћи да испуњавају све што им је потребно", рекао је министар Александар Вулин.

Апелује на најстарије да не чекају последњи моменат и да су многи од њих већ пропустили много времена.

"Нисам сигуран да ће стићи, па их молим да искористе и крај децембра, али и цео јануар, да промене своје личне карте. Поучени искуством са здравственим књижицама, да се све ради последњу секунду, молим вас да подсетите најстарије суграђане да се потруде да личне карте замене у што краћем року, како би могли да добијају пензије и да испуњавају све оно што им је наравно потребно уз тај документ", рекао је Вулин.

Извор : Мондо / Танјуг

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.063.570 посета
Тренутно на сајту: 748 посетилац(a)